Sociedad

11 detinguts en l'operació contra el terrorisme anarquista

La policia catalana entra a 14 cases i locals de Barcelona, Sabadell, Manresa i Madrid contra el terrorisme anarquista. Un d’ells és la ‘Kasa de la Muntanya’ del barri de Gràcia de Barcelona. Hi ha 11 detinguts, un d'ells un bomber de Barcelona

11 detinguts en l'operació dels Mossos contra el terrorisme anarquista

11 detinguts en l'operació dels Mossos contra el terrorisme anarquista

Barcelona

A quarts de cinc de la matinada ha començat una operació dels Mossos d’Esquadra contra el terrorisme anarquista a 14 punts de Catalunya i també a la Comunitat de Madrid.

Anna Punsí

Un dels principals ha estat l’anomenada ‘Kasa de la Muntanya’, un immoble ocupat al barri de Gràcia de Barcelona. En aquest edifici hi havia 18 persones però no s’han practicat detencions. Sí en d’altres punts, tfins un total d'11 segons eque han confirmat els Mossos d'Esquadra.

Un dels detinguts és un bomber de Barcelona.

La policia ha entrat a 8 domicilis i 3 locals de Barcelona, un de Sabadell, un de Manresa i un altre de Madrid

Els Mossos atribueixen al grup anarquista investigat diversos atemptats amb artefactes explosius. L’operació està dirigida per la Divisió d’Informació de la policia catalana i coordinada per l'Audiència Nacional.

Alejandro García

Als arrestats els acusen de pertinença a organització criminal amb finalitats terroristes.

Aquest no és el primer cop policial contra grup anarquistes. Fa un any la Policia Nacional va detenir 5 persones a Barcelona com els responsables de fer esclatar un artefacte a la basílica del Pilar de Saragossa. La policia pensava que també volien atemptar a la basílica de Montserrat perquè tenien plànols del monestir.

Anna Punsí

Una quarantena de persones en suport amb la 'Kasa de la Muntanya' han tallat a dos quarts de vuit del matí la Travessera de Dalt. La protesta ha desesperat alguns conductors. Poc abans de les vuit del matí, una vintena d'agents antiavalots de Mossos ha desfet la concentració i s'ha pogut reobrir el pas dels vehicles. L'actuació s'ha fet sense cap càrrega.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00