Sociedad
INCENDI D'HORTA DE SANT JOAN

Interior i les famílies de les víctimes d'Horta signen les indemnitzacions

La Generalitat pagarà un milió d'euros als familiars dels 5 bombers morts i a l'únic supervivent en l'incendi del 2009

Barcelona

Interior i les famílies dels bombers víctimes de l'incendi d'horta de Sant Joan, al juliol del 2009, han signat els acords indemnitzatoris, validant el pre-acord al qual van arribar a finals del mes de setembre passat. D'aquesta manera, la Generalitat assumeix la seva culpa en la tragèdia i es posa fi als expedients de responsabilitat patrimonial evitant que s’arribi als tribunals.

 Un total de 20 familiars dels 5 bombers morts, i, l'únic supervivent rebran un import de 1.061.862 euros, dels quals 340.000 seran abonats per la companyia asseguradora de la responsabilitat patrimonial -Zurich Insurance PLC, i la resta 721.862 euros del Departament d'Interior. Amb aquesta signatura de l’acord, entre les famílies i la Generalitat, es tanca un llarg procés de reclamacions dels familiars, i s'hi posa fi de manera pactada. És la rúbrica del pre-acord al qual van arribar a finals de setembre, evitant que el cas arribi al jutjat contenciós-administratiu.

Les famílies de las víctimes sol·licitaven inicialment dos milions i mig d'euros com a responsabilitat patrimonial. Una quantitat que va quedar a la meitat després que l'administració catalana acceptés algunes de les peticions dels demandants.

Per la via penal, el judici per l'incendi d'Horta se celebrarà, previsiblement a la primavera. Els únics dos processats, els presumptes piròmans, Juan Antonio Paz y Lorenzo Forner, de 31 y 32 anys, estan imputats per un delicte forestal, per cinc delites de homicidi per imprudència greu i un delicte de lesions per imprudència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00