Sociedad
TARRAGONA

Més d’un centenar d’edificis de la Part Alta estan en males condicions

L’ajuntament intensifica les accions per tal que els propietaris es facin càrrec dels arranjaments. També demana ajuda a la Generalitat perquè endureixi la normativa i sancioni a qui no se’n faci càrrec.

Carrer de la Part Alta. / Eva Hidalgo

Tarragona

La Part Alta de Tarragona té 798 edificis, dels quals 102 estan degradats i en mal estat i 11 presenten perill d’esfondrament. L’ajuntament ha fet un informe de l’estat d’aquests immobles i ha elaborat un protocol a seguir per tal d’instar als propietaris a fer els arranjaments corresponents per millorar-ne la situació.

Ja s’ha localitzat als propietaris dels 11 que estan en mal estat i s’han obert expedients administratius. Se’ls ha donat un termini de 72 hores per senyalitzar l’alerta per esllavissaments o esfondraments, 10 dies per implementar mesures cautelars i tres mesos per fer les obres. Sis d’ells ja han reaccionat, i a la resta se’ls imposarà una multa de 1.000 euros si no fan res, “una quantitat que s’anirà incrementant fins que reaccionin”, segons el regidor d’urbanisme Carles Castillo.

“Els propietaris són els responsables de mantenir els edificis en bones condicions”

Pel que fa als 102 edificis degradats però sense risc de caure ja s’han obert 125 expedients administratius, i dels 173 que presenten deficiències lleus, a 13 s’ha aplicat aquest tràmit.

Bonificacions fiscals per arranjaments

El consistori impulsa un seguit de bonificacions fiscals per tal d’ajudar als propietaris a pagar les obres de millora dels immobles, com ara una rebaixa del 75% a l’impost de l’ICIO i subvencions per façanes i ascensors. Castillo diu que no n’hi ha prou i reclama a la Generalitat que replantegi la manera de fer les inspeccions tècniques d’habitatges, que en teoria han de passar tots els edificis anteriors al 1960 però a la pràctica no superen el 10%: “una de les propostes és arribar a acords amb els col·legis professionals perquè sigui més senzill”. També apel·la a la manca de recursos de l’administració local en aquest àmbit.

Ambdues administracions es reuniran properament per tal d’arribar a un acord.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00