Sociedad

‘No sé si la crisi s’ha acabat, però les conseqüències continuen’

L'arquebisbe Lluís Martínez Sistach, president de Càrites a Barcelona ha explicat que durant 2014 han hagut d'assistir 174.000 persones, un 5% més que l'any passat. Destaca l'increment de nens que necessiten ajut

Càritas Diocesana de Barcelona atén 174.000 persones el 2014, un 5% més que el 2013 / Roma, Laura ACN

Barcelona

La pobresa s'ha tornat crònica per al 61% de les persones ateses a Càritas, que han demanat ajut per segon any consecutiu. És una pobresa més àmplia, perquè ara necessita suport un 35% més de persones que fa 5 anys.

També és més intensa perquè els serveis que presta Càrites és un 56% superior als que prestava l'any 2009 i és més profunda perquè les persones que demanen ajut tenen problemes més greus i això incrementa el seu patiment emocional. Un dels grups de població més afectats és el dels joves.

El nombre de famílies amb nens o adolescents ateses ha crescut en 5 anys un 24%. L'altre increment destacat és el de població nascuda a l'Estat Espanyol que requereix ajut de Càrites. És pràcticament la meitat dels atesos.

No es registrava aquest percentatge des de l'any 2000. També destaca que hi ha un 7% d'atesos que viuen en acolliment gratuït, bé sigui a casa d'amics o familiars sense pagar.

D'altra banda, si al principi de la crisi els ajuts que donava Càritas era per pagar hipoteques, ara pràcticament sempre és per pagar lloguers. Creix molt des del 2012 el nombre d'afectats per la pobresa energètica. I també és molt preocupant que es dobla el nombre de pensionistes que van a demanar ajut perquè, amb les pensions, no els arriba per viure.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00