Sociedad

Creix un 60% el cens d'animals de companyia

En poc més d'un any, ha augmentat un 60% el nombre de gossos i gats inscrits al registre general d'animals de companyia de Catalunya, ja n'hi ha prop de 158.000

Gossos / Courtesy AKC Reuters

Barcelona

En poc més d'un any, ha augmentat un 60% el nombre de gossos i gats inscrits al registre general d'animals de companyia de Catalunya, ja n'hi ha prop de 158.000.

L'increment del 60% és fruit d'una campanya del Departament d'Agricultura per prevenir l'abandonament i fomentar una tinença responsable dels animals de companyia. La campanya s'adreçava al món rural i als municipis de menys de 5.000 habitants i en 15 mesos el registre d'animals de companyia ha passat de tenir 98.700 gossos, gats i fures censats, a tenir-ne prop de 158.000; la majoria, gossos.

Des de fa més de 20 anys és obligatori censar i identificar amb un microxip els gossos, els gats i les fures al municipi on viuen habitualment. No fer-ho suposa una multa d'entre 100 i 400 euros. Tot i així, encara hi ha molts amos que no ho fan.

El registre d'animals de companyia permet als ajuntaments saber quants animals viuen al municipi, contactar els amos quan se'n perd o n’abandonen un, o tenir recollides les agressions de gossos perillosos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00