Sociedad
CAS INNOVA

El jutge imposa una fiança d'1,2M€ al màxim responsable d'AMBULEBRE

El jutge del cas INNOVA demana una fiança milionària a Bernardo Coslado Garcia, president d’Ambulàncies Baix Ebre. A més, imputa a l’ex director de l’Hospital Sant Joan de Reus i a dos ex directius de les empreses municipals.

Façana principal de la seu de l'empresa ambulàncies Baix Ebre, al terme de Roquetes. / Anna Mayor ACN

Reus

El jutge del cas INNOVA imputa l'ex director de l'Hospital Sant Joan de Reus, Enric Agustí, i a dos ex directius de SAGESSA, Lluís Nualart i José Maria Benet, a qui acusa de malversació de fons públics i prevaricació.

Tot plegat en el marc de la peça separada número 7 del macrocas que ja acumula prop de 50 imputats. En aquesta peça, s’investiguen les presumptes irregularitats comeses entre Ambulàncies Baix Ebre, una empresa dedicada al transport sanitari, i INNOVA. El jutge investiga els contractes entre les dues empreses per la prestació de serveis, l’adjudicació dels quals ‘s’ha de subjectar a les normes de contractació pública i no pot venir articulada per la figura d’un conveni’, diu l’auto del jutge, al que ha tingut accés SER Catalunya. Segons el magistrat, queda evidenciat després de les investigacions de la policia judicial i de les diferents declaracions, que a INNOVA es ‘tractava el diner públic de forma grollera’, i alerta d’una ‘possible doble facturació per la prestació d’un mateix servei públic’. Per tot plegat, al màxim responsable d’Ambulàncies Baix Ebre, Bernardo Coslado Garcia, detingut el passat mes de gener, se li imposa una fiança d’1.200.000 euros.

A més, l’auto del jutge explica que queda evidenciat el que ja els vam avançar des de SER Catalunya: que Coslado Garcia pagava mensualment 5.000 euros a Josep Prat, aleshores director general d’INNOVA i president de l’Institut Català de la Salut.

L’auto detalla també que Coslado Garcia hauria comès delicte de blanqueig de capital en declarar els anys 2010 i 2011 davant l’Agència Tributària el producte dels pagaments rebuts pels convenis amb INNONVA, presumptament irregulars. Un total de 640.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00