Sociedad
REUS

ARA Reus i CUP també votaran en contra dels pressupostos municipals

Els dos partits se sumen al PSC i votaran en contra dels comptes de l'equip de govern encapçalat per Carles Pellicer, qui espera tirar-los endavant amb el suport del fins ara soci, el PP.

L'Ajuntament de Reus, a la Plaça del Mercadal. / Núria Torres ACN

Reus

El grup municipal Ara Reus votarà que no als pressupostos si el govern no es compromet a destinar els diners que rebi de Metrovacesa a amortitzar el crèdit de la fira. Jordi Cervera, portaveu d’Ara Reus, ha qualificat els pressupostos d’electoralistes i ha assegurat que no s’ajusten a la realitat de la ciutat, que travessa una situació econòmica precària.

Jordi Cervera, líder d'ARA Reus, a l'esquerra, acompanyat d'Enric Bosch. / Gregori Perelló

Per Ara Reus, els pressupostos haurien de ser més socials i més atractius empresarialment. Cervera creu necessari que es continuï amb el full de ruta marcat amb el model de reestructuració empresarial que el propi grup municipal va proposar. Una de les exigències del partit és que en els pressupostos de Redessa s’incorporin els 27 milions d’euros que l’Ajuntament ha de cobrar de Metrovacesa. Segons Ara Reus, en cas que això no passés el grup d’empreses podria haver de descapitalitzar-se per salvar els interessos de la ciutat.

Pel que fa als pressupostos destinats a les partides socials, Ara Reus demana 15.000 euros per a fer possible la distribució dels aliments que omplen les estanteries del banc d’aliments i, també, el doble de la quantitat pressupostaria destinada als lloguers socials. El grup municipal demana, a més, 120.000 euros per als programes d’escoles, clubs i gimnasos dedicats a l’esport base.

Negativa de la CUP als pressupostos

La Candidatura d’Unitat Popular de Reus votarà en contra dels pressupostos municipals de 2015. Així ho anunciat el seu portaveu, David Vidal, que ha volgut rebatre els que, segons ell, l’alcalde ha anomenat “els pressupostos més socials de la història”. Vidal ha volgut destacar, també, que els pressupostos han estat marcats pel Govern Central i pels bancs “que tenen segrestada la hisenda municipal”, i que “l’augment de pressupost es deu als diners que ingressarà de Metrovacesa, que anirà a parar a pagar el deute de la fira”

David Vidal, portaveu del grup municipal de la CUP / Gregori Perelló

Vidal ha fet referència a la “incapacitat de l’alcalde per lligar el crèdit que es necessita per pagar les obres de l’hospital, que va utilitzar com a aval el conveni de l’Ajuntament amb el CATSalut”, és a dir, en paraules del portaveu de la CUP, “l’accés dels ciutadans a la sanitat”, en l que, destaca, és el problema més greu pel 2015.

El tema que més ha volgut destacar Vidal, és el de les partides socials. El portaveu de la candidatura independentista ha senyalat que l’augment en aquest àmbit és irrisori comparat amb la totalitat del pressupost i destaca que el quasi mig milió d’euros que es destinarà a polítiques socials es fruit de l’estratègia electoral que a més, es plasmen en l’apartat de les externalitzacions. El regidor de la CUP ha denunciat també la gestió de l’empresa municipal Reus Esport i Lleure, que reduirà en 80.000 euros la despesa en personal fet que implicarà l’acomiadament de treballadors.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00