Sociedad

Ultimàtum de Mas a Junqueras amb tres opcions

Carta d'Artur Mas al líder d'Esquerra amb tres propostes. Hi ha una opció nova que implicaria convocar eleccions després de l'estiu a les que acudirien per separat

A la carta, avançada avui per TV3 i confirmada després per fonts del Govern, Mas planteja tres escenaris per celebrar eleccions aquest 2015:

El primer és convocar i als comicis, abans de les municipals, tal com vol Oriol Junqueras, però sempre que el líder d'ERC accepti la llista unitària.

Una segona opció és la d'eleccions a la tardor, amb llistes separades i aprofitar el temps fins llavors per redactar una proposta de Constitució catalana que s'incorporaria en els diferents programes electorals de les llistes independentistes.

Finalment hi ha un tercer escenari, que neix de les entitats sobiranistes, i que consistiria en llistes separades: una d'Artur Mas que incorpori representants de l'anomenada societat civil. Les altres llistes, la d'ERC i la CUP, que serien podríem dir més ordinàries. En aquesta última proposta, el President no detalla quan serien els comicis.

Ultimàtum per tant d'Artur Mas. Veurem la resposta de Junqueras. Mas ja va dir que la setmana que ve, amb acord o sense acord amb ERC, exposarà la seva decisió

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00