Sociedad

Junqueras confia que endarrerir les eleccions serveixi per augmentar els suports

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, confia que l'acord assolit amb Artur Mas, i les principals entitats sobiranistes, per retardar a setembre les eleccions que el seu partit demanava per a març, serveixi per augmentar el suport a la independència

GRA444. BARCELONA, 14/01/2015.- El presidente de ERC, Oriol Junqueras, durante la comparecencia que ha celebrado en el Palau de la Generalitat, después de la reunión que ha mantenido esta tarde con el presidente catalán, Artur Mas, y los dirigentes de las entidades soberanistas, tras la que el presidente Mas ha anunciado un acuerdo para celebrar en Cataluña unas elecciones plebiscitarias sobre la independencia el 27 de septiembre de 2015, tras reafirmar el acuerdo de legislatura firmado en 2012 y apostar por desplegar nuevas "estructuras de Estado". EFE/Alejandro García. / ALEJANDRO GARCÍA EFE

En una roda de premsa consecutiva a la de Mas al Palau de la Generalitat, Junqueras ha explicat que si ERC no hagués acceptat aquest retard en la convocatòria electoral "no hi hagués hagut eleccions" catalanes aquest any 2015.

Segons el líder d'ERC, no només el seu partit ha fet "cessions" per arribar a l'acord sinó que també les han fet les altres parts que l'han negociat, i ha expressat el seu desig de consensuar els pressupostos de la Generalitat encara que per això el seu partit posa com a condició que siguin "útils" per impulsar "estructures d'estat" i millorar les prestacions socials per als ciutadans.

Després d'assenyalar sobre les eleccions del 27 de setembre que "les coses bones, millor no fer-les esperar" i que "com menys temps, millor per al procés", Junqueras s'ha mostrat satisfet per haver pogut "refer la unitat" amb CiU i "per tal de culminar el procés sobiranista de Catalunya".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00