Sociedad
TARRAGONA

Albert Abelló serà el candidat de CiU de cara a les eleccions municipals

El comitè local ha decidit que Abelló encapçalarà la llista per anar a les urnes. Ha obtingut 16 vots, mentre que Victòria Forns, actual nº1, n'ha recollit 12.

Victòria Forns i Albert Abelló a la seu de CDC a Tarragona. / ACN

Tarragona

Albert Abelló serà el candidat de CiU a Tarragona de cara a les eleccions municipals. Després del frec a frec amb Victòria Forns, l’actual nº1, finalment a CDC han vençut les ganes de presentar una cara i un projecte nous de cara al proper 24 de maig. Aquest dilluns al vespre s’han fet votacions al comitè local de CDC amb un resultat bastant igualat: Abelló ha obtingut 16 vots, mentre que Forns n’ha aconseguit 12. Han dipositat la papereta 30 persones, però hi ha hagut un vot en blanc i un vot nul.

La proposta de fer que Abelló surti als cartells electorals va sorgir del territori i era l’aposta que la cúpula de CDC avalava. La direcció nacional ha intentat que Forns es retirés, però finalment la divisió d’opinions i la pressió han fet que ambdós s’hagin vist les cares per fer unes primàries, un fet insòlit fins ara a Tarragona a les files convergents.

Una nova etapa

Albert Abelló encara “amb molta il·lusió” aquest nou cicle i creu que el fet d’haver d’escollir entre dos candidats és la via correcta: “jo ja vaig dir que tan sols acceptaria si comptava amb els suports necessaris, no m’agrada entrar a casa de la gent sense que m’hi vulguin”. Es mostra molt prudent a l’hora de parlar del futur i assegura que “encara és massa aviat” per parlar dels eixos bàsics del seu projecte o de la futura llista. Haver dit que no volia una candidatura formada per persones amb càrrecs polítics ha provocat cert rebuig al partit i unes tibantors que ara vol llimar.

Abelló és la proposta del comitè local però encara falta la ratificació definitiva per part de l’assemblea de militants, un a convocatòria extraordinària que es faria de cara a la propera setmana. A partir d’aquí, amb el nomenament oficial com a candidat, presentarà la seva renúncia com a president de la Cambra de Comerç de Tarragona i valorarà si continuar com a independent o afiliar-se a CDC.

Forns marxa satisfeta de la feina feta

Victòria Forns continuarà durant les properes setmanes amb la seva tasca com a portaveu del grup municipal a l’ajuntament de Tarragona sabent que haurà de deixar ben aviat la cadira. Assegura que marxa amb satisfacció per la feina feta durant aquest mandat i amb orgull “per haver pogut exercir el dret a decidir”, referint-se a la votació entre els dos candidats. Tornarà a la seva tasca com a docent a la universitat amb el cap, diu, ben alt: “per mi el fracàs és rendir-se, i jo he lluitat fins al final”. Agraeix també les mostres de suport rebudes durant els darrers dies “per part de gent del partit, de la societat civil i dels altres partits amb representació a l’ajuntament, això com d’Unió, dels socis de la Federació”.

Precisament ara caldrà veure què hi diu Unió, que ja va advertir de la possibilitat de presentar un candidat alternatiu si Abelló sortia escollit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00