Sociedad

73.000 immigrants menys

Un estudi de CCOO diu que l'any passat va baixar en 73.000 el nombre d'immigrants empadronats a Catalunya. Una part perquè es van nacionalitzar, però molts perquè aquí no veuen futur i marxen. Un altre estudi, de la Universitat autònoma de Barcelona, assegura que s'han eixamplat les distàncies salarials entre la gent d'aquí i els estrangers

Barcelona

En una entrevista al Balcó, el tècnic d'immigració de l'Ajuntament de Salt, Andreu Bover, diu que el descens d'immigrants es nota a simple vista al carrer i que això repercuteix en els serveis públics:

Entrevista a Andreu Bover, tècnic d'immigració de l'ajuntament de Salt

06:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0908920150120201106/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Salt és la població de Catalunya amb més població estrangera de fora de la Unió Europea.

El professor de la Universitat Autònoma de Barcelona , Oscar Molina, diu que s'ha invertit la tendència d'abans de la crisi que portava a igualar salaris i condicions entre la gent d'aquí i els immigrants.

Els informes coincideixen que l'atur afecta més els immigrants que a la gent d'aquí i que ara molts estrangers de Fora de la Unió Europea deixen Catalunya, bé per tornar al país d'origen o bé per buscar fortuna en altres països europeus com França o Alemanya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00