Sociedad
SALUT

Grip o Encostipat?

El Dr. Jesús San Miguel ens ajuda a desfer falsos mites sobre la grip i ens dóna bons consells de com encarar-la.

Entrevista al Dr. Jesús San Miguel

Entrevista al Dr. Jesús San Miguel

18:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0321020150121133334/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

“La grip és un malestar general i febre molt altra, de 38’5ºC a 39ºC de febre i a més et quedes aixafat al sofà o al llit”. Jesús San Miguel, metge de família i coordinador de l’àrea bàsica Reus 5 quan li hem preguntat similituds i diferències entre grip i encostipat. “L’encostipat provoca mocs, malestar, però no febre” i aquí és on redunda un cop més amb la característica intrínseca d’un virus que cada any muta. Una mutació que “és la gràcia pels científics que l’estudien i la desgracia per qui el pateix”. Al prevenció és fàcil i difícil a l’hora, es tracta de “netejar-nos les mans sovint” però San Miguel reconeix que la grip “es transmet pel contacte entre persones i també per via aèria” pel que tenint en compte aquest últim punt si un s’ha de contagiar es contagia.

Dormint amb l’enemic

Un altre dubte que em mirat de resoldre es perquè una de les dues persones que dormen juntes cada nit té grip i l’altra no es contagia. La resposta? Previsible però no deix de sorprendre “no tractem malalties sinó malalts i cada persona i el seu sistema immunitari és un món”.

Per la grip medicaments i repos i “si al cap de 3 dies la febre no remet llavors sí que cal anar al metge de capçalera”. Un Dr. San Miguel que també ha volgut fer una crida a l’automedicació responsable.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00