Sociedad

Epidèmia de grip

Catalunya ha entrat aquesta setmana en nivell d'epidèmia de grip, després d'haver assolit els 109 casos per cada 100.000 habitants. La grip arriba una setmana més tard que la temporada passada, i s'espera que arribi al seu nivell màxim d'expansió d'aquí a tres setmanes

Barcelona

Un 30% de les persones vacunades es poden infectar igualment de la grip -potser d'una forma més lleu-, per la presència d'una soca diferent del virus.

Amb tot, això no suposa que enguany la grip hagi de tenir un comportament més virulent que la temporada passada. L'epidemiòleg Antoni Trilla assegura que la vacuna continua sent el millor sistema per evitar el contagi:

La vacuna, el millor sistema

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000000920896/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La grip ha assolit aquesta setmana el nivell d'epidèmia, després de doblar el nombre de casos que hi havia la setmana passada. La corba de creixement de l'epidèmia fa pensar que s'assolirà el nivell màxim d'aquí a tres o quatre setmanes, i que no es recuperin els nivells normals fins a mitjans de març.

Ara hi ha 109 casos per cada 100.000 habitants, una quarta part dels 453 que es van registrar en el moment màxim de l'any passat. Fins ara s'han registrat 13 casos greus que han requerit ingrés i una defunció, la d'una persona jove a Girona, sense altres patologies prèvies i que no s'havia vacunat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00