Sociedad
TARRAGONA

ERC fitxa a ex militants d'Unió i del Moviment d'Esquerres (MES)

Els republicans faran pública la llista aquest divendres. D'altra banda, el seu candidat, Pau Ricomà, estaria disposat a pactar amb CiU durant el mandat.

Entrevista a Pau Ricomà.

Entrevista a Pau Ricomà.

12:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0480220150127092755/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

El candidat d’ERC a Tarragona, Pau Ricomà, viu “amb molta il.lusió” la cursa de fons cap a les urnes. El gran objectiu dels republicans a la ciutat és recuperar la representativitat a l’ajuntament i recuperar les cadires del saló de plens que van perdre al 2011.

Aquest divendres es farà pública la llista electoral a l’assemblea de militants, que l’haurà de votar i validar. Entre els primers llocs hi haurà ex militants d’Unió i s’hi podran veure algunes de les cares que al desembre del 2013 van decidir marxar del partit per motius sobiranistes. També s’han fet fitxatges de les files de Nova Esquerra Catalana. Ricomà la defineix com “una llista oberta, inclusiva i plural”.

Els futurs pactes

ERC es veu arribant a un pacte de govern amb CiU si els resultats de les eleccions permetessin aquest escenari. Tot i que Ricomà està a l’espera de conèixer el projecte de la federació, assegura que hi ha punts en comú entre ambdós partits i que el mateix president Mas va dir que es prioritzarien els pactes d’aquests colors als ajuntaments. Això sí, fa un cop de porta a la proposta de files convergents de fer candidatura conjunta de cara a les urnes.

El programa electoral

ERC encara no vol desvetllar les línies bàsiques del seu programa electoral, però sí que critica algunes de les polítiques actuals que considera “errors estratègics”, com ara l’aposta per ser smart city o els Jocs del Mediterrani Tarragona 2017.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00