Sociedad

Més autònoms estrangers

Més de la meitat dels nous treballadors autònoms que s'han donat d'alta a Catalunya durant el 2014 són immigrants. Són prop de 4.700 persones.

Barcelona

Més d'una tercera part del total d'immigrants que s'han donat d'alta durant el 2014 han iniciat negocis relacionats amb el comerç. A força distància, hi ha altres dos grups destacats: el 10% es dediquen a l’hoteleria i un altre 10%, a la construcció. El President de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, Salvador Duarte, diu que “bona part d'aquests immigrants es dona d'alta com a autònom perquè tenen molt complicat trobar una ocupació com a assalariats”.

Segons dades de la Confederació, el percentatge d'immigrants sobre el total de treballadors autònoms que es donen d'alta va augmentant durant la crisi. L'any 2013 representaven el 41% del total i l'any 2014 el percentatge es va enfilar fins el 56%. La Confederació demana que es flexibilitzin les condicions per accedir al permís de treball per compte propi per als immigrants de Fora de la Unió Europea. Consideren que aquestes persones poden generar ocupació i veuen un contrasentit que es faciliti el permís de residència a qui faci una forta inversió immobiliària i no es faci a qui pot generar ocupació i riquesa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00