Sociedad
SOCIETAT

Anna Frixach, consciència social

Descobrim la missió i filosofia de la Jove Cambra Internacional de Reus de la mà de la seva presidenta.

Entrevista Anna Frixach

Entrevista Anna Frixach

10:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0321020150126141325/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

“Si que tenim una imatge elitista però està molt allunyada de la realitat perquè tenim professors, administratius, informàtics, gent de l’àmbit de la comunicació... gent normal”. Anna Frixach, recent nomenada presidenta de la Jove Cambra Internacional de Reus (JCIR) que s’inscriu en el moviment de Joves Cambres Internacionals que claven les seves arrels a Saint Louis, als Estats Units, tot just fa 100 anys. “Les Joves Cambres van néixer per treballar i ajudar a la societat on sorgeixen amb la creació de programes” ens ha explicat Frixach i, en aquest cas, a la ciutat de Reus els seus orígens passen per la creació del parc de Nadal que “poc a poc va anar creixent de dimensions i se’l va quedar quedar l’ajuntament”.

En aquests moments, a la JCIR hi ha uns 40 membres actius, “gent d’entre 18 i 40 anys i tota una sèrie de gent que a partir dels 40 continuen en actiu, unes 200 persones, que són els senadors”. “La funció dels senadors és la de vetllar per la continuïtat de la entitat i que tot rutlli amb tota normalitat”.

365 dies

La presidenta de la JCIR ha remarcat que el mandat durant un any, “diuen que passa molt ràpid però cal aprofitar el temps i tenim un projecte nou com ara acostar-nos als joves als instituts des de dues vessants”. La primera versa sobre l’orientació professional i fa referència a un seguit de testimonis que explicaran als alumnes què els va dur a triar els seus estudis. L’altra té a veure amb l’oratòria, amb la capacitat de filar un discurs davant d’un públic o de d’afrontar una entrevista de feina amb èxit.

Aquest any a Frixach li toca viatjar a Japó i Turquía, i és que el primer país és en aquests moments el màxim referent en el moviment de cambres internacionals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00