Sociedad
REUS

Vallès denuncia la contractació de més advocats per l’Hospital

El primer secretari dels socialistes i candidat a les eleccions del proper maig destaca que la contractació de nous advocats és un luxe innecessari fruit de la ineptitud i incompetència del govern.

Francesc Vallès, a la seu del PSC a Reus. / Gregori Perelló

Reus

Francesc Vallès, primer secretari del Partit Socialista de Reus, denuncia la contractació de tres advocats més per a l’Hospital Sant Joan. L’alcaldable socialista ha assenyalat que aquest fet és intolerable ja que, “històricament, l’Hospital Sant Joan de Reus ha tingut sempre tres advocats i, a data d’avui, l’hospital té ja cinc advocats i preveu la contractació de tres més”. Vallès destaca, a més, la figura del secretari municipal que “té un complement de sou de 20.000 euros per fer d’assessor jurídic i de secretari del grup d’administració del Grup Salut”. Segons Vallès, “el govern s’ha dedicat a contractar advocats en lloc de lluitar per l’hospital i els seus treballadors fins al punt que l’hospital de Reus té més advocats que metges”. A més, Vallès ha destacat que gastar diners en la contractació d’advocats és un despropòsit si tenim en compte que l’hospital forma part del Consorci Hospitalari de Catalunya que ofereix, entre d’altres serveis, assessorament jurídic als seus membres. Vallès qualifica de barbaritat que no es puguin contractar metges per reduir les llistes d’espera però que “per salvar-nos de la ineptitud i incompetència del govern, sí es poden contractar advocats” i acusa l’alcalde de no haver cregut mai en aquest hospital.

Pel que fa a l’estudi realitzat sobre els nivells de valoració i eficiència que col·loquen l’hospital Sant Joan de Reus a la cua de tots els hospitals de Catalunya, els socialistes avisen del desgovern i la manca de planificació que sofreix l’hospital i lamenten que el govern de la ciutat no sigui capaç de donar la cara. Per aquesta raó, els socialistes s’han dirigit a la Conselleria de Salut de la Generalitat per tal de saber amb exactitud com ha estat el procés de confecció de la classificació i els elements que s’han tingut en compte per tal de poder revertir la situació. A més, demanen la compareixença del Conseller de Salut perquè doni explicacions del perquè un hospital com el de Reus no pot tenir el nivell 5. En aquest sentit, Vallès ha anunciat que el PSC presentarà una moció en el proper ple municipal perquè es facin totes les accions necessàries per garantir que l’hospital pugui tenir el reconeixement que mereix. Els socialistes reiteren el seu rebuig a una classificació que no es creuen i que desacredita la ciutat i el conjunt de professionals que treballen a l’hospital.

Vallès ha volgut expressar també un reconeixement públic a l’esforç de tots els treballadors i professionals de l’hospital, que, apunta, “treballen sota pressió, estan sotmesos a retallades constants i a baixades de sou, i tenen un gran índex de temporalitat en els seus contractes”. En aquest sentit, Vallès acusa l’alcalde de, mentre els professionals fan el que poden, haver permès una situació per a l’hospital que pot significar la pèrdua de 15 Milions d’euros i tenir un conveni amb els treballadors encara per renovar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00