Sociedad

Els Pujol, al jutjat

Jordi Pujol i Marta Ferrusola ja han arribat a la Ciutat de la Justícia on han estat rebuts amb pancartes i crits de ‘lladres’. Anaven amb l’escorta dels Mossos d’Esquadra

Barcelona

Jordi Pujol i la seva esposa, Marta Ferrusola, han arribat a la Ciutat de la Justícia poc després de les nou del matí, protegits per una desena de Mossos d'Esquadra. Han estat rebut per un grup de gent amb pancartes i crits de 'lladres'.

També els llan llençat reproduccions de bitllets amb la imatge de l'expresident de la Generalitat.

Pujol respondrà a les preguntes del jutge i del fiscal. Fonts pròximes a l'expresident de la Generalitat subratllen que només Marta Ferrusola s'acollirà al seu dret a no declarar.

L'expresident de la Generalitat, la seva dona  i tres dels seus fills estan citats per explicar l'origen de la fortuna familiar.

La jutge els atribueix els delictes de blanqueig de capitals i frau fiscal. Fonts pròximes a Pujol, consultades per la Cadena SER, subratllen que l'expresident respondrà a les preguntes del jutge, del fiscal i també a les que formuli la seva defensa. Idèntica serà l'estratègia dels fills: Marta, Mireia i Pere.

L'única imputada que acollirà al seu dret a no declarar serà Marta Ferrusola. Aquestes mateixes fonts apunten que les declaracions serviran per aclarir el recorregut del patrimoni familiar des que el pare de Jordi Pujol va decidir llegar la fortuna als seus néts i no a l'expresident perquè no li tranquil·litzava que s'hagués decantat per fer carrera política.

Davant d'aquesta tesi es troba la de la fiscalia anticorrupció. Fonts jurídiques han assenyalat a aquesta emissora que centrarà el seu interrogatori en la confessió de Jordi Pujol sobre els diners investigat, remesa per carta el passat mes de juliol.

Pel que "va dir i no va dir" en aquella missiva en què va revelar que durant 30 anys havia ocultat a Hisenda una fortuna a l'estranger. La fiscalia no es creu la versió de qui va ser president de la Generalitat entre 1980 i 2003, que l'origen dels diners sigui una herència paterna. No obstant això, no té prou dades objectives per contrastar aquesta declaració, insisteixen les mateixes fonts de la investigació, perquè encara no han arribat les comissions

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00