Sociedad
CAS INNOVA

Prat volia controlar l’entrada de capital privat a les ambulàncies

Per primer cop apareix el nom de Francesc Vallès, candidat a les eleccions del proper maig a Reus pel PSC, als sumaris d’INNOVA. La Guàrdia Civil ha interceptat correus entre Vallès i Prat. El primer secretari del PSC assegura que no hi ha res a amagar.

Instal·lacions d'Ambulàncies Baix Ebre, una de les empreses involucrades en el cas INNOVA segons el jutge.ACN

Reus

Josep Prat, quan era president de l’Institut Català de la Salut, hauria intentat intercedir en els concursos públics d’adjudicació del servei d’ambulàncies a Catalunya per controlar l’accés de grans fons d’inversió privats. Així es desprèn d’una de les peces del Cas INNOVA, la número 7, on la Guàrdia Civil apunta a que es volia ‘protegir’ les empreses que tradicionalment havien estat al capdavant del servei, i entre les que s’hi troba Ambulàncies Baix Ebre, el màxim dirigent de la qual, Bernardo Coslado, està imputat precisament per haver subornat, suposadament, a Prat, per aconseguir tractes de favor.

Segons publica www.reusdigital.cat, Josep Prat seria l’eix a partir del qual es va articular una operació de dissuasió per desalentar diversos grups privats que volien fer-se amb el servei de transport sanitari, i l’acusen d’haver recopilat informació de diferents responsables d’empreses privades.

Vallès i Geli al sumari

Segons publica el digital reusenc, el sumari de la peça 7 del Cas INNOVA incorpora per primer cop a Francesc Vallès, primer secretari dels socialistes a la capital del Baix Camp i candidat a l’alcaldia el proper maig. El rotatiu assegura que el sumari deix al descobert correus electrònics que Vallès i Prat s’haurien intercanviat per tal d’agilitzar una trobada entre el president de l’Associació Catalana d’Empresaris d’Ambulàncies, Vicenç Lázaro i la Direcció General d’Assegurances. Els correus són del 2010, i també esmenten a Marina Geli, aleshores consellera de Salut, de forma indirecta.

Segons el sumari al que ha tingut accés www.reusdigital.cat, Vallès va respondre-li a Prat que la reunió es produiria en breu i que ell mateix hi seria present; Prat contesta que els empresaris del sector de les ambulàncies no van rebre resposta i que els urgia la reunió. No queda clar, en cap moment, si al final es va produir la trobada.

Ara bé, els agents de la Guàrdia Civil consideren que les maniobres que s’haurien pogut produir a la cúpula del departament de Salut de la Generalitat podrien ser objecte de presumptes irregularitats, atenent a que podrien vulnerar la llibertat de mercat o la imparcialitat que ha de regir el funcionament de l’administració. ‘Els fets poden revertir encara més gravetat si es verifica que la finalitat última de la operativa fos la de reservar el mercat a societats locals enfront a nous inversions’, conclou la Guàrdia Civil, que apunta a possible delictes contra l'administració pública, com negociacions prohibides a funcionaris, tràfic d'influències o alteració de preus en concursos i subhastes públiques.

La resposta de Vallès

El candidat del PSC a les eleccions del proper maig a Reus, Francesc Vallès, ha enviat un comunicat on assegura que ‘forma part de la tasca d’un diputat facilitar la interlocució entre diferents administracions’. Admet que va respondre un correu de Josep Prat ‘en el que em sol·licitava que m’interessés per la celebració d’una reunió amb el Director General d’Assegurances que ja havia estat prèviament sol·licitada pel propi president de Transport Sanitari de Catalunya i que comptava amb el coneixement del Departament de Salut’.

Vallès aclareix que no va assistir a la reunió i que, de fet, no té constància que se celebrés, i afegeix que ‘no hi ha res a amagar’, i que està disposat a ‘empendre accions legals’contra els que atemptin contra la seva honorabilitat.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00