Sociedad
CAS PUJOL

Pujol diu que el llegat ocult a Andorra consta en unes cartes

L'expresident ha declarat davant la jutgessa del cas durant dues hores

Pujol i Ferrusola arriben a la Ciutat de la justícia / EFE

Barcelona

L'expresident de la Generalitat ,Jordi Pujol, ha assegurat davant de la jutgessa que investiga el cas de suposat frau fiscal que el seu pare, Florenci Pujol, va deixar als seus set néts i a la seva nora, Marta Ferrusola, uns 140 milions de pessetes l'any 1980 i uns documents manuscrits on explicava com repartir-los i perquè els deixava a Andorra.

Els dos fills grans, Jordi i Marta Pujol Ferrusola, tenien coneixement del fons des dels anys 80. Però no va ser fins l'any 1992, quan el fill petit, Oleguer Pujol, va complir els 18 anys, que ho van saber la resta de germans. A partir d'aleshores Jordi Pujol Ferrusola va ser qui va gestionar els fons i hi va fer algunes aportacions.

Així es desprén de la declaració que va efectuar ahir l'expresident català.

Pujol ha dit que es va voler desentendre d'aquests fons des del primer moment perquè tenia por que això taqués la seva imatge pública. A més, ha assegurat que el seu pare no va deixar aquests diners en l'herència del testament oficial perquè eren il·legals. Tot i així, la defensa no ha aportat encara aquest manuscrit.

Preguntat per com 140 milions de pessetes es converteixen en uns 540, ha dit que els fons van créixer gràcies a inversions fetes a Andorra sota l'assessorament d'experts fiscals. En tot cas, ha negat rotundament que els diners provinguin de l'erari o procedents de corrupció, com apunten algunes acusacions.

L'expresident de la Generalitat va ser interrogat durant dues hores davant la jutge que l'ha imputat per blanqueig de capitals i delicte fiscal, mentre la seva esposa, Marta Ferrusola, s'ha negat a declarar.

Jordi Pujol i Marta Ferrusola van abandonar l'edifici de la Ciutat de la Justícia custodiats per un ampli dispositiu de seguretat i sense atendre l'eixam de periodistes que tractaven de preguntar-li sobre el contingut de l'interrogatori.

Jordi Pujol a la sortida del jutjat

00:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000000922230/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pujol només ha dit davant els micròfons de la Cadena SER que tot el que havia de dir, li havia dit al jutge.

A la seva sortida del jutjat, acompanyats pels seus lletrats Cristóbal Martell i Albert Carrillo, Pujol i la seva dona han hagut de tornar a sentir els improperis improvisats de diverses persones, com els ha passat a la seva arribada a la ciutat judicial, amb crits de "xoriço " i " Catalunya no es mereix persones com vostès ".

Una dona els ha estat seguint a l'interior de la Ciutat de la Justícia cridant-los 'lladres'. Ells han avançat amb posat tranquil i distès. Finalment han sortit al carrer enmig d'un núvol de càmeres i amb dificultats per avançar.

Segons fonts judicials, l'interrogatori a Pujol, que han dirigit la jutge i el fiscal Anticorrupció Alejandro Luzón, ha estat exhaustiu i s'ha centrat en buscar contradiccions en la versió que l'expresident va esgrimir en la seva carta de confessió i després en la seva compareixença al Parlament, que els diners ocult és un llegat del seu pare Florenci.

Per la seva banda, l'esposa de l'expresident, Marta Ferrusola, s'ha acollit al seu dret a no declarar davant la magistrada, han informat les mateixes fonts.

Després de les compareixences del matrimoni, ho han fet els seus fills Marta, Mireia i Pere, que també estan imputats pels delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00