Sociedad
CASTOR

17 imputats per delictes de prevaricació contra el medi ambient

El jutjat número 4 de Vinaròs admet la denúncia de la Fiscalia de Castelló i també citarà a declarar el representant legal de l'empresa Escal UGS.

Magatzem de gas Castor. / ACN

Alcanar

El jutjat número 4 de Vinaròs (Baix Maestrat) ha decidit obrir diligències prèvies per investigar el projecte Castor. Segons l'auto de la jutgessa d'aquest mateix dilluns, les diligències s'obren a través de la denúncia de la Fiscalia Provincial de Castelló contra 17 persones i l'empresa Escal UGS. En concret, s'imputa per un suposat delicte de prevaricació mediambiental a nou persones responsables de l'informe de l'Institut Geològic i Miner del 2007 i de la declaració d'impacte ambiental del 2010. Així mateix, per suposats delictes contra el medi ambient i els recursos naturals, la jutgessa imputa als vuit membres del Consell d'Administració d'Escal UGS, així com al representant legal de l'empresa.

L’informe obviava els riscos

Segos recull l'auto d'aquest dilluns, amb caràcter previ a la concessió, la Direcció General de Política Energètica i Mines va sol·licitar un informe de caràcter tècnic-científic a l'Institut Geològic i Miner d'Espanya (IGME), el qual va constatar que no hi havia cap referència a l'existència de falles actives a l'entorn del magatzem submarí, a la possibilitat d'induir sismes, a la necessitat de fer estudis de perillositat sísmica i, conseqüentment, sobre com podia afectar l'emmagatzematge previst a la seguretat de les persones, béns i medi ambient.

L'informe de l'IGME, emès el 23 de gener del 2007, malgrat no haver enviat cap tècnic a estsudiar el cas sobre el terrreny i admetre que l'organisme no podía preveure quines conseqüències tindria la injecció de gas a l'estructura geológica submarina, va concloure que l'estructura del Castor era "apta" per a l'emmagatzematge de gas natural; per contra, l'informe elaborat pel mateix Institut, el desembre del 2013 -amb posterioritat als sismes- sí que vincula els terratrèmols amb el magatzem de gas.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00