Sociedad
REUS

El PSC critica la deixadesa de les administracions l’àmbit educatiu

El PSC denuncia l'abandonament de l’Ajuntament i la Generalitat en l’àmbit educatiu. I posa com exemples les escoles bressol, el tancament d’una línia a l’Escola La Vitxeta el curs 2015-2016 i la retallada en beques universitàries.

Marc Càmara

Reus

El grup municipal del PSC a Reus presenta al ple d’aquest divendres una moció per instar a la Generalitat a reconsiderar la seva posició respecte les ajudes econòmiques per aquelles famílies que vulguin dur el seu infant a una escola bressol municipal. Enguany, els pressupostos de la Generalitat no contemplen cap partida per donar suport als pares i mares de cara a la escolarització entre els 0 i els 3 anys. ‘És un període clau per al desenvolupament de la personalitat dels xiquets i xiquetes, i cal un impuls públic’. És el que diu Francesc Vallès, candidat a l’alcaldia de cara les eleccions del proper maig a Reus pel PSC.

Vallès argumenta que ‘l’any 2011, la Generalitat invertia 1.800 euros per cada plaça pública d’escola bressol a tots els municipis de Catalunya. Enguany la despesa serà 0’, també a Reus, aclareix el candidat socialista. Per això mateix, assegura que ‘si governem a partir del maig, dedicarem tots els esforços per a que el preu de les escoles bressol a Reus no superin els 200 euros al mes’. Actualment, segons ha denunciat reiteradament el PSC, la capital del Baix Camp té les escoles bressol més cares de Catalunya.

Francesc Vallès, líder dels socialistes reusencs. / Marc Càmara

Tot plegat es debatrà aquest divendres al ple municipal, on el PSC assegura que s'aprovarà una moció que presenten al respecte per exigir al govern de Carles Pellicer, en minoria després de trencar amb el PP, a que transmeti el mandat de la ciutat al Parlament de Catalunya, on Pellicer també és diputat. ‘Faltarà veure si finalment el govern vota a favor d’aquesta proposta socialista... si ho fan, segur que ho fan a contracor i per no quedar en solitari en una qüestió eminentment de ciutat’.

175 places menys

Vallès també ha criticat la voluntat del govern de Reus i del Departament d’Educació de la Generalitat de tancar una línia de P3 a l’escola ‘La Vitxeta’ de cara el curs vinent. Precisament, els pares i mares de l’escola han endegat una campanya a través de les xarxes socials per reivindicar que es mantingui la segona línia. Vallès considera que l’objectiu del govern és ‘minvar l’escola des de baix’, un centre que, assegura, compta ‘amb un projecte educatiu engrescador i un col·lectiu de pares i mares molt implicats’.

El PSC critica la deixadesa de les administracions l’àmbit educatiu

El primer secretari del PSC afegeix que ‘aquesta política de tancament de línies es ve produint des de fa 3 anys. En total s’han tancat 7 línies en diferents escoles, el que suposa una retallada de 175 places’. Tot plegat seria una estratègia per massificar alguns centres i desertitzar-ne d’altres, i acabar afavorint a les escoles concertades. 

Menys beques universitàries

A tot això, cal sumar-hi, segons el PSC, una reducció de la quantia de les beques universitàries d’un 16% a les comarques tarragonines des que governa el Partit Popular a Madrid. En total, els socialistes calculen que s’ha retallat més de 450 euros per alumne en els darrers tres anys. Asseguren que és ‘el primer cop que les beques baixen en els darrers 15 anys’.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00