Sociedad
TARRAGONA

Albert Abelló és ratificat per la militància com a candidat de CDC

Ha obtingut un 80% dels suports. Podia haver estat proclamat per majoria, però ha preferit que hi hagués una votació "per eliminar qualsevol ombra de dubte", especialment tenint en compte la pugna de les darreres setmanes amb Victòria Forns, que volia repetir com a nº1.

Entrevista a Albert Abelló.

Entrevista a Albert Abelló.

07:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0321020150130150508/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

Albert Abelló ja és oficialment el candidat de CDC a Tarragona de cara a les eleccions municipals. Ha estat ratificat per una àmplia majoria de la militància amb 80 vots a favor, mentre que 20 persones s’han posicionat en contra i hi ha hagut cinc vots en blanc.

Ell mateix ha estat qui ha demanat treure les urnes per tal que tothom pogués expressar la seva opinió, sobretot tenint en compte que hi ha un sector que no li dóna suport i que hagués volgut la continuïtat de Victòria Forns com a nº1. Segons Abelló, “he demanat la votació per eliminar qualsevol ombra de sospita. Aquestes darreres setmanes hem anat per un camí de pedres, i ja és hora que comencem a agafar l’autopista de cara al 24 de maig”.

Albert Abelló amb el cap local de CDC, Jordi Sendra. / Eva Hidalgo

Una llista partint de zero

Durant aquests quatre mesos Abelló haurà de conviure dins del partit amb els actuals regidors del grup municipal, dels quals cap podrà continuar, a petició seva. La llista electoral la composaran 27 persones que no hagin tingut mai abans cap càrrec ni responsabilitat dins de la política, i es combinaran les persones amb el carnet de Convergència amb d’altres fitxatges independents. Es donarà a conèixer a finals de febrer.

A l’assemblea de militants la gran absent ha estat Victòria Forns, ja que s’hi ha pogut veure la resta de regidors actuals de Convergència: Xavier Quintana, Òscar Busquets, Maribel Rubio i Fede Adan.

La relació amb Unió

El cap local de CDC a Tarragona, Jordi Sendra, no ha volgut parlar del canvi de direcció que hi ha hagut a Unió i Abelló ha fet el mateix. Això sí, s’ha volgut deixar molt clar al soci de la federació que el nº 1 de la llista de CiU “no és negociable” i s’imposarà que sigui Abelló.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00