Sociedad

Risc evident

El director del Patronat de Turisme alerta que si Ferran Adrià no pot acabar fent la part del Bullifoundation de Cap de Creus com ho té concebut hi ha el risc de què el projecte voli. Segons Ramos, “ens equivocaríem molt” si no hi ha entesa per tirar-ho endavant.

L'espai on s'hauria de fer / Guisasola, Nerea / Arxiu ACN ACN

Girona

La tramitació de la llei que ha de permetre l'encaix d'el BulliFoundation a Cala Montjoi està aturada per desig de Ferran Adrià degut a la oposició que ha despertat en certs sectors del territori. De moment és una aturada tècnica i, de fet, les obres començaran i arribaran fins allà on permet la llei actual del parc.

Però la paràlisi no pot ser eterna, ve a dir el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, que admet que hi ha risc evident de què Adrià acabi emportant-se el projecte a un altre lloc.

Ramon Ramos

00:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0080420150130073302/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El Col·legi d'Enginyers tècnics industrials de Girona també reclama que el Bullifoundation s'aixequi al Cala Montjoi. Diuen que és l'única ubicació que dóna sentit al projecte de Ferran Adrià perquè tots els seus èxits han sortit d'aquesta finca.

Creuen que el disseny és innovador i integrador amb l'entorn i recorden que són uns terrenys privats que passaran a ser de la Generalitat. Apunten però que faltarà resoldre la carretera que porta al lloc, que ara ja presenta deficiències en cas d'evacuació o incendi.

Golf

Amb el projecte del Bulli en ‘stand by’, de moment, les reserves per la pròxima temporada estan millor que un any enrera però, segons Ramos, és aviat per fer previsions. El que sí va a l'alça és el turisme de golf. L'any passat, 220.000 persones van visitar-nos per jugar a golf i, segons el director del Patronat, des que es va anunciar que Caldes aspira a organitzar la Ryder Cup el 2022, les reserves han augmentat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00