Sociedad

Els arcs al neolític no només sevien per caçar

La caça amb arc durant el neolític podria haver servit per alguna cosa més que per obtenir aliment. Segons un estudi del Consell Superior d'Investigacions Científiques (el CSIC) a partir de tres arcs trobats al jaciment del Parc de la Draga de Banyoles, caçar i fer i tenir arcs i fletxes tenia una funció social.

La conclusió a la que arriben els investigadors és que, de la mateixa manera que ara quedem per fer esport per mantenir-nos en forma però també per socialitzar-nos, els arcs i les fletxes fa més de 7.000 anys servien per obtenir aliment però també per fer grup.

L'investigador Toni Palomo diu que, en aquell moment, a la Draga ja hi havia una colònia que feia agricultura i que obtenia la majoria de proteïna a partir d'animals domèstics. És a dir, la caça era important però menys.

Toni Palomo

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0080420150202171112/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A la Draga, el 2012, s'hi van trobar dos arcs d'adult i un de més petit que fan pensar que fer arcs era una cosa que es transmetia de pares a fills i que tenir arcs i fletxes de diferents tipus podia ser una manera de demostrar estatus.

L’estudi s'ha publicat a la revista Journal of Archeological Science.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00