Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad
URGELL

Queixes per la neteja tardana

Els alcaldes de Vallbona de les Monges i de Els Omells de Na Gaia, critiquen que fins aquest matí no hagin vist una llevaneus per carreteres que són de titularitat de la Generalitat, 24 hores després de la nevada. Parlen de mala coordinació i que molta de la neu se l'han hagut de treure, literalment, ells.Carreteres demana disculpes i atribueix els retards a l'avaria que va patir una màquina llevaneus, que no es va poder substituir fins al vespre. I, aquest matí s'han fet primer altres zones

La carretera L-220 després que avui hi hagi passat la llevaneus / DELFÍ ESCOTE

Vallbona de les Monges

 L'alcalde de Vallbona, Ramon Berguedà no entén per què han hagut d'esperar gairebé 24 hores per que es netegés la L-2335. Diu que ahir a la tarda va passar una maquina llevaneus però que anava de pas, i que no es va aturar a treure la neu "per què no tenia encarregada aquesta zona".

RAMON BERGADÀ, alc. de Vallbona de les Monges: 'que no vinguessin fins avui al matí, és inaccetable'

02:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093120150205140533/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La primera màquina que ha aparegut ha estat avui a les 10 del matí. Ahir el pas se'l van obrir amb tractors per que almenys poguessin circular amb els turismes, per poder arribar a Maldà.  Però és clar, els autocars no hi podien circular, i per això avui, no hi ha hagut transport escolar. Segons l'alcalde, "Carreretes ens ha dit que no podien arribar a tot arreu". Afirma que "al matí (ahir) que no vinguessin, em donava per satisfet, però que no vinguessin fins avui al matí, és inacceptable"

Veïns de Els Omells de Na Gaia netegen els carrers del poble / DELFÍ ESCOTE

 També s'ha queixat l'alcalde de Els Omells de Na Gaia, Delfí Escote. "M'he queixat a tot arreu! la pala ha passat aquest matí, però és que ahir a la tarda jo vaig estar traient neu de la carretera, amb el meu tractor i la pala". Carreteres de la Generalitat no ha netejat fins a aquest matí la L-220. I això també explica que no hi hagi arribat l'autocar que fa la ruta escolar.

DELFÍ ESCOTE:'ahir a la tarda jo vaig estar treient neu de la carretera amb el meu tractor i pala'

00:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093120150205143632/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquest matí, un grup de veïns, amb l'alcalde han netejat ells mateixos els carrers dels pobles, tirant sal, apartant la neu, i netejant els accessos a les cases per a què no es facin plaques de gel. "Aquesta és una tasca que sí que pertoca a l'Ajuntament, però netejar la carretera és feina de Carreteres", remarca Escote.

JORDI BENET, cap de Carreteres explica que l'avaria en una màquina llevaneus ha provocat els retards

02:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093120150205222017/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Únic cas d'incident en la neteja de carreteres de la Generalitat a la Plana

El cap de carreteres de la Generalitat a Lleida, Jordi Benet, afirma que aquestes dues carreteres no es van poder salar fins dimecres al tard per què la màquina llevaneus que ho havia de fer al migdia, va patir una avaria -"portava les cuchilles gastades" i quan la van poder reemplaçar "ja era a última hora i la neteja no és la mateixa que fer-la dues vegades. A més a més aquest matí, aquestes carreteres han estat de les darreres en tornar-se a netejar, més tard de l'hora del transport escolar que no hi ha pogut arribar per plaques de gel.

Benet demana disculpes si s'ha produït algun enrenou, i en tot cas afirma que aquest ha estat "l'únic incident" per neteja de carreteres de la Generalitat a la Plana de Lleida arran de la nevada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00