Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad
LLENGUA

Les parelles lingüístiques ensenyen català a més de 1.000 persones

La immensa majoria dels interessats en aquest sistema d'aprenentatge són sud-americans. Cada parella busca la millor manera d’organitzar-se.

Jordi corominas

Des del Voluntariat per la Llengua asseguren que 10 anys després de la posada en marxa les parelles lingüístiques són un èxit. El 2014 s’ha tancat amb 1.074 parelles. A aquestes xifres cal sumar-hi unes 200 parelles més que s’han creat en àmbits concrets com el de la justícia, centres penitenciaris, hospitals o biblioteques.

El 80% dels aprenents de català són persones arribades de sud-amèrica, seguides de l’estat espanyol i Àfrica. La responsable del Voluntariat per la Llenguda a la demarcació de Girona, Montse Deulofeu, ha explicat a la SER que aquest sistema d’aprenentatge col·laboratiu va més enllà d’aprendre català perquè les parelles queden per anar al cine, passejar i per molts és un sistema d’integració a les ciutats.

El Consorci de Normalització Lingüística de Catalunya vol impulsar més parelles lingüístiques a les fundacions. De moment ja en tenen dues en marxa - com un projecte pilot- a la Fundació Astres i la Fundació Elna, que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual.

Montse Deulofeu, Voluntariat per la Llengua de Girona

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0079920150209080733/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00