Sociedad
PRODUCTES QUILÒMETRE ZERO

Els productors de proximitat de Lleida advoquen per associar-se

Iniciatives com el mercat de l'hort a taula són considerades bones però insuficients per un sector a l'alça, cada cop més valorat pel consumidor.

El regidor de Comerç de la Paeria, Rafel Peris; Víctor Segura d'Agromaials; Jordi Capdevila, de Carn Sargaire d'Almacelles i Montse Llort de Cal Senzill de Bellpuig.RÀDIO LLEIDA

Lleida

Els productors de proximitat aposten per la unió per millorar la seva posició al mercat i promocionar-se més. Així, plantegen accions conjuntes a través d'associacions o cooperatives per arribar més directament al consumidor.

TERTÚLIA PRODUCTORS PROXIMITAT “Hem de treballar l’associacionisme per ser més forts”

10:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0663020150211153552/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jordi Capdevila de Carn Sargaire d'Almacelles assegura que "tenim un poder que és l'associacionisme, que no estem treballant prou bé, i que és el que hem de treballar per aconseguir que, entre tots, podem fer una fórmula d'èxit i poguem fer fàcil arribar al consumidor i que el consumidor pugui arribar a nosaltres".

La fórmula de la unió ha estat valorada positivament per Víctor Segura, d'Agromaials, i Montse Llort, de Cal Senzill, uns altres dos productors de proximitat (un, d'oli i l'altra, de conserves). Segura ha indicat que per enguany ja preveuen millorar vendes davant la major demanda que estan experimentant. Per Llort, "el consumidor cada cop ens coneix més i sap que pot confiar en aquests productes". A més, segons Segura, "hi ha el diàleg i la intervenció directa del productor amb el consumidor" ja que el producte de proximitat sovint l'ha fet el mateix pagès que el ven a plaça.

Fórmules com el Mercat de l'Hort a Taula, que se celebra un diumenge al mes a la plaça Sant Joan de Lleida amb unes 25-28 parades de mitjana, segons el regidor de Comerç, Rafel Peris, són molt ben valorades pels productors de proximitat, però considerades encara insuficients per fer fort el sector, que busca altres canals, com la venda directa en establiments especialitzats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00