Sociedad

Moviment d’Esquerres busca un pacte amb Esquerra

El partit de Montserrat Tura, Marina Geli o Ernest Maragall vol tancar en menys de 15 dies un pacte amb Esquerra Republicana per anar junts a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona

Un dels esculls és que el partit dels ex consellers no vol que després de les eleccions hi hagi un pacte amb Xavier Trias.

Segons ha sabut SER Catalunya, la negativa de l’ex líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, d’anar de número dos d’Alfred Bosch no ha frenat les converses entre els republicans i Moviment d’Esquerres.

De moment s’ha deixat de banda el debat dels noms, i s’estan centrant tots els esforços en pactar alguns punts del programa electoral i, sobre tot, en decidir amb qui es pactarà després de les eleccions si, com tot indica, cap força aconsegueix la majoria absoluta.

El partit dels exconsellers aposta per deixar de banda Xavier Trias i intentar governar amb ‘Barcelona en comú’, el partit d’Ada Colau on hi són Iniciativa, Podem i Procés Constituent, entre d’altres.

Fonts d’Esquerra reconeixen que les converses segueixen, tant amb Moviment d’Esquerres com amb altres formacions, però es neguen a donar més detalls del contingut de les negociacions fins que hi hagi un acord definitiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00