Sociedad
CRISI EN EL PSC MUNICIPAL A TRES MESOS DE LES ELECCIONS

Àngel Ros destitueix Marta Camps

L'alcalde de Lleida pren aquesta decisió per motius "de falta de confiança en el darrer any i mig". Àngel Ros cessa Marta camps com a 1a Tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme

Foto del darrer ple de gener de l'Ajuntament de Lleida, amb Marta Camps i Àngel Ros, presidint la sessió. / ACN

Lleida



1-COMUNICAT AJUNTAMENT DE LLEIDA: Cessament de Marta Camps com a primera tinent d’alcalde:

- L’alcalde Àngel Ros dissoldrà l’EMU, que es convertirà en l’Oficina Municipal d’Habitatge Social, integrada a l’Ajuntament i adscrita a la regidoria de Serveis a les Persones

- Els actuals tinents d’alcalde que ocupen els llocs del 2 al 6 passen de l’1 al 5 i el regidor Joan Gómez serà el 6è tinent d’alcalde

- Les seves funcions d’urbanisme les assumirà el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa i la responsabilitat de l’OMAC i Mobilitat el regidor Joan Gómez, que passa a ser 6è tinent d’alcalde

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha cessat Marta Camps com a 1a tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme per motiu “de falta de confiança en el darrer any i mig, aguditzada en les darreres dates per les manifestacions públiques realitzades per la 1a tinent d’alcalde Marta Camps, reconeixent ella mateixa que havia canviat la relació amb l’alcalde i transmetent una manca total de confiança i sintonia amb el paer en cap. Donat que les tinences d’alcaldia representen els primers col·laboradors de l’alcalde, càrrecs basats en la capacitat i confiança i “faltant aquesta darrera de forma reiterada aquest darrer any i mig” l’alcalde ha resolt cessar en les seves funcions de 1a tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme a Marta Camps, que passa a ser regidora del grup municipal socialista.

Les funcions que assumia fins ara Marta Camps queden reorganitzades de la següent manera: els actuals tinents d’alcalde del 2 al 6 passen a ocupar els llocs de l’1 al 5 i el sisè tinent d’alcalde serà el regidor Joan Gómez.

Les funcions de la regidoria d’Urbanisme les desenvoluparà el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, excepte en els àmbits de Mobilitat i OMAC, que passen a dependre del regidor Joan Gómez.

D’acord amb l’ordenament municipal, al proper ple es donarà compte d’aquests nomenaments per decret.

Així mateix, l’alcalde proposarà al ple el cessament de la directora de Serveis d’Urbanisme, Teresa Serentill. Totes les seves funcions les assumirà Josep Farrero, també director de Serveis d’Economia.

El paer en cap proposarà, en la propera junta general de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, que es convocarà juntament amb el proper ple, una reestructuració de l’EMU. L’empresa passarà, una vegada acabat el procés pertinent, a ser una unitat orgànica de l’Ajuntament de Lleida amb el nom d’Oficina Municipal d’ Habitatge Social, tasca a la que es dedicarà, adscrita a la regidora de Serveis a les Persones.

Ja inicialment, per fer el procés d’absorció de l’empresa municipal d’urbanisme, la tinenta d’alcalde Montse Mínguez es proposarà com a presidenta de l’EMU fins que es reconverteixi en l’Oficina Municipal d’Habitatge Social. En la Junta General i el proper ple es faran els canvis en els òrgans de govern de l’EMU corresponents a la nova estructura municipal.

Provisionalment, s’assignen les delegacions de signatures de Marta Camps a la tinent d’alcalde Montse Mínguez.


2-COMUNICAT DE MARTA CAMPS EN RESPOSTA A DECISIÓ  ALCALDE I GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA

En primer lloc vull lamentar la decisió de l’alcalde i del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Lleida, que en comptes de donar suport, moral i jurídic, a la seva portaveu i primera tinent d’alcalde per la publicació d’una informació falsa, clarament calumniosa i injuriosa, en un mitjà digital, sense cap presència ni difusió a la ciutat de Lleida, i sense que fos recollit per cap mitjà de comunicació escrit, radiat o televisat; d’optar per promoure, de forma unilateral i sense cap diàleg previ, la meva destitució com a portaveu del grup municipal del PSC.

Aquesta maniobra de l’alcalde Àngel Ros, que s’escuda i s’amaga darrere del grup municipal per donar cobertura col·lectiva a una decisió personal, que persegueix destituir-me progressivament de totes les meves responsabilitats orgàniques i institucionals, és únicament i exclusiva una represàlia d’Àngel Ros per no haver acceptat apartar-me i renunciar a les meves legítimes aspiracions a formar part de la propera llista municipal pel PSC. En comptes d’esperar que aquesta decisió la prenguessin els militants a través de la democràcia interna del partit, ha optat per adoptar aquesta decisió aprofitant com a excusa una publicació basada en una falsedat, que em relaciona directament amb un trama corrupta com la Gürtel i posa en dubte la meva honorabilitat i trajectòria pública sense cap prova. Una publicació que tots els indicis apunten, ara més que mai, a haver estat preparada i fabricada ad hoc per justificar la destitució de les meves responsabilitats públiques.

Les declaracions d’Àngel Ros argumentant públicament que aquesta decisió del grup municipal en basa, principalment, en una pèrdua de confiança és una valoració absolutament subjectiva i de caire personal que no pot ser motiu d’una resolució tant important.

De moment, i després de la reunió de grup municipal, a la qual no he pogut assistir després d’excusar-me adequadament, assabentada de la decisió presa de boca del mateix alcalde i a l’espera que això es ratifiqui en el si dels òrgans del partit, aquesta tarda li ha estat lliurada un acta notarial, en la que es manifesta i es comunica a l’alcalde que qualsevol rescissió de les meves responsabilitats orgàniques i/o institucionals a partir d’aquesta publicació estarà basada en una falsedat, la qual ja ha hagut de ser rectificada parcialment arran d’un escrit meu, previ querella per injúries i calúmnies, pel mateix mitjà que ho va difondre, i, en la mateixa acta s’adverteix de la possibilitat d’emprendre les accions legals pertinents per denunciar qualsevol resolució que es basi en les referides informacions.



 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00