Sociedad

Demanen 2 anys de presó pels pares d'una nena entregada a un veí

L'home se la va endur a Bolívia, la va convertir en la seva propietat, la va fer treballar com una esclava a la selva i va abusar sexualment d'ella

L'Hospitalet de Llobregat

Els pares van firmar davant de notari una autorització perquè aquest home es pogués endur la nena al seu país. Tot i que segons la fiscalia, el matrimoni, d'origen àrab, desconfiava d'aquest home, van permetre que se l'endugués de viatge, sense preocupar-se de quina direcció tenia a Bolívia, no la van vacunar, ni van mostrar cap interès per assegurar-se com es comunicarien.

La fiscalia creu que els pares van incomplir greument el seu deure de protegir-la. Tot i que no ha quedat clar perquè la van deixar marxar sí que creu que ho van fer a canvi de diners. Segons el ministeri públic, el veí no va comprar bitllet de tornada, quan va arribar va comunicar als pares que havia perdut els papers i va tallar la comunicació.

La vida de la nena a Bolívia va ser un infern; l'home va abusar sexualment de la menor, la va picar amb un cinturó i un pal, li estirava els cabells, en prou feines li donava menjar i l'obligava a treballar de 6 del matí a 7 de la tarda tallant pinya o recollint coca. La Guàrdia Civil, en col.laboració amb els Mossos, van alliberar la menor 6 mesos després.

Aquest individu va ser condemnat a 17 anys de presó al seu país. Ara es jutjarà els pares aquí. La fiscalia demana 2 anys i 9 mesos de presó per cada un per abandonament de menors i una indemnització de 20.000 euros per la filla. La nena viu en un centre tutelat per la Generalitat i arrossega seqüeles psicològiques, fins al punt que es recomana que no hagi de declarar en el judici i que es pugui fer servir el que va dir quan la van alliberar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00