Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Podem busca una coalició per presentar-se a les locals de Girona

El partit de Pablo Iglesias està en converses amb Iniciativa per anar junts en una candiatura a les eleccions municipals a la ciutat de Girona. És la fórmula que ja han trobat a Salt amb altres formacions d'esquerres

Gemma Ubasart, secretària general de Podem a Catalunya / Núria Julià ACN

Girona

Podem es vol presentar a les eleccions municipals a l'Ajuntament de Girona. No volen anar-hi sols i per això busquen tancar acords amb altres partits com Iniciativa. És la fòrmula que ja han trobat a Salt on es presentaran en coalició sota el nom de 'Guanyem per Salt'.

L'estratègia del partit de Pablo Iglesias és seguir el model de Barcelona amb la candidatura conjunta amb Guanyem, ICV i EUiA i Procés Constituent. Per això, també busquen acords amb altres forces d'esquerres a l'Ajuntament de Girona.

El portaveu del partit a Salt, Xavier Alcaine, ha anunciat que sols no es volen presentar i estan en converses amb formacions com Iniciativa per confluir en una sola candidatura per les pròximes municipals a Girona.

És una fórmula que ja han trobat a Salt on Podem sí que es presentarà en coalició sota el nom de 'Guanyem per Salt' amb Iniciativa i EUiA, i s'hi podrien afegir també altres formacions com 'Gent per Salt' o 'Independents per Salt'. El cap de llista sortirà d'un procés de primàries que tenen previst celebrar d'aquí a dues setmanes.

En les pròximes setmanes Podem també podria tancar acords amb altres partits d'esquerres en municipis com Palamós i Palafrugell.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00