Sociedad

Estafadors estafats

És la història de dos germans de Girona que van intentar vendre un quadre de Goya fals per 4 milions d'euros a un xeic àrab. El cas és que el comprador va entregar 1'7 milions amb francs suïssos...però eren falsos!

Barcelona

Els germans van intentar encolomar "Retrat de Antonio María Esquivel" a un xeic àrab. I sabien que era una obra falsa perquè a ells també els van enganyar quan el van comprar. L'any 2003 van pagar 20.000 euros al comprador i els quedava per abonar 250.000 euros. Però sospitaven que podia ser fals i l'Audiència de Girona va determinar el 2006 que Goya no havia pintat aquest quadre.

Els germans el tenien a casa i van intentar treure-se'l de sobre i guanyar 4 milions d'euros. I per fer-ho van utilitzar el mateix certificat d'autenticitat que el jutjat havia dit que era fals. Però els va sortir malament la jugada perquè van pagar 300.000 euros a un intermediari per tancar la compra. Els diners els va posar un empresari de Girona. Els germans van quedar a Torí amb l'intermediari per rebre la paga i senyal per l'obra: 1'7 milions de suïssos francs. Però quan van anar a ingressar-los en un banc de Suïssa els van dir que el feix de bitllets que els havien donat eren fotocòpies. Ara el Grup de Patrimoni Històric de la Policia Nacional ha intervingut l'obra que els germans tenien a casa seva.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00