Sociedad

Maceo amb la Girona Jazz Project al Black Music

El festival de referència de la música negra presenta un programació amb estrelles internacionals i més de 70% de músics catalans.

Girona

Richard Bona, Eli Paperboy reed trio, Fundación Tony Manero, The Gramophone Allstars Big Band, o Flamingo Tours entre els 40 concerts i més de 53 artistes del programa del Black Music Festival 2015 que es celebrarà del 27 de febrer al 21 de març, principalment, a diferents escenaris de Salt i Girona.

De tots els concert, però, Maceo Parker i la Girona Jazz Project és segurament el més especial d’aquesta edició. La confiança que genera el nivell musical de Catalunya fa que Parker vulgui pujar a l’escenari acompanyat dels músics de Girona. El director del festival Jordi Planagumà ha explicat que això és un orgull.

Un altre dels concerts especials és ‘Soules’ que ha dissenyat el músic Joan “nitu” Figueras. La nit del 13 de març a l’Auditori de Girona les cantants Txell Sust, Sandra Fern, Marina BBface i Alba Pérez, que la varen escollir en un càsting, han preparat un concert que és un homenatge a les grans artistes del soul com Tina Turner o Amy Winehouse.

Planagumà ha explicat a la presentació del Black que en altres gèneres musicals és més fàcil que alguns grups ja tinguin propostes familiars per presentar en públic. No passa això amb la música negre. Per això està especialment orgullós que a la programació d’aquesta edició del ‘Petit Black Music’ el saxofonista Llibert Fortuny i Blues Brothers Kids hagin volgut produir un concert especialment pel festival.

En aquesta edició el festival torna a sortir al carrer. Durant dos dies (7 i 8 de març) la Plaça Independència de Girona serà l’escenari de 10 actuacions. No serà l’únic lloc a l’aire lliure. La Plaça Salvador Espriu, Pou Rodó i el carrer Major de Salt també acolliran activitats del Black. Com a novetat també han incorporat els vermuts musicals a Salt i Girona.

El festival té un pressupost de 180.000 euros, del quals un 35% els aporten les administracions públiques. Una any més Cadena SER Catalunya col·labora amb el Black Music. La programació completa es pot consultar visitant el web blackmusicfestival.com

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00