Sociedad
ELECCIONS GENERALS 2015

López insisteix que DA ha ocultat informació sobre els CDI

El candidat a cap de Govern de la coalició d'esquerres 'Junts' diu al debat nacional de la SER que

Tres dels quatre candidats a cap de Govern, al debat d'avui a la SER. Cadira i micròfon buits(al mig) pel candidat liberal que ha declinat assistir al darrer moment. / Ràdio SER Andorra

Andorra la Vella

El PS retreu a DA que hagi "amagat informació" als ciutadans amb els Convenis de No Doble imposició.

La relació amb Europa ha estat un dels temes més calents que han debatut avui els tres candidats a cap de Govern: el demòcrata, Toni Martí; el Socialdemòcrata, Pere López; i el de Socialdemocràcia i Progrés, Victor Naudi, que ha tingut lloc a la cadena SER. El candidat liberal, Josep Pintat, ha declinat al darrer moment assistir malgrat haver estat confirmat prèviament.

Debat nacional a Hora Andorra en Campanya.

01:37:47

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0113720150223152019/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El moment més destacat ha estat quan el candidat del PS ha subratllat que els CDI sí han rebut presions internacionals i que tindran implicacions, per molt que el Govern taronja ho negui, en l'economia del país; i ha subratllat la diferència de la negociació amb França i amb Espanya.

Martí s'ha defensat amb les obligacions internacionals i ho ha diferenciat de l'intercanvi d'informació fiscal.

Pel seu cantó, Victor Naudi (SDP) ha lamentat que DA ultilitzi els Convenis per fer campanya electoral i ha criticat que s'hagi fet una visita institucional a França en plena campanya electoral. Martí ha recriminat la instrumentalització d'SDP de la visita, que ha qualificat de d'institucional, tot remarcant que l'acord d'associació de la UE sí ha quedat ajornat per no interferir en la campanya electoral.

Pel que fa a l'àmbit econòmic, Pere López ha retret un cop més a Martí que els indicadors estan pitjors que el 2011 -quan era ministre de Finances socialdemòcrata- tot afegint que ha prioritzat la inversió estrangera per sobre dels sectors tradicionals, com el comerç, quan aquesta només representa l'1'3% dels llocs de treball.

Ha estat llavors quan Martí ha criticat López i Naudi per la seva decisió dels horaris comercials durant el Govern del PS.

En matèria fiscal, Naudi ha defensat l'IRPF actual i ha criticat que el PS plantegi increments del gravamem quan l'economia andorrana encara no s'ha recuperat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00