Sociedad

Troben un arsenal de la Guerra Civil en una casa de Vila-sacra

Bombes i projectils estaven amagats sota la runa en la planta baixa de l'habitatge situat al centre del poble altempordanès

Projectils de la Guerra Civil trobats a Vila-sacra / Mossos d'Esquadra

Girona

Localitzades a Vila-sacra més d'un centenar de bombes i projectils de la Guerra Civil, abandonats dins d'una casa del centre del poble. Estaven amagades sota una pila de runa a la planta baixa d'aquest edifici tancat des de fa més de 20 anys. Les van descobrir els operaris que començaven les obres per rehabilitar la casa.

Els artificiers dels Mossos d'Esquadra van treballar tot el matí d'aquest dilluns per retirar els 102 projectils que havien quedat amagats enmig de runa i mobles vells d'aquesta casa, situada a la plaça Major de Vila-sacra.

Un autèntic arsenal que van descobrir els treballadors contractats per l'actual propietari de la casa que dissabte al matí van anar a desenrunar per poder començar les obres per refer la teulada i reforçar les parets. Diu l'alcaldessa, Carme Barceló, que els veïns han viscut durant molts anys al costat d'un polvorí, sense saber-ho:

Carme Barceló, alcaldessa de Vilasacra

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000099822/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El que no està clar és com aquest arsenal ha anat a parar allà. La casa ha anat canviant de mans des de fa més de dues dècades però no hi ha viscut ningú des de fa almenys 22 anys, quan es va tancar el prostíbul que havia allotjat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00