Sociedad
TARRAGONA

Ballesteros reivindica una ciutat més connectada amb el mar i els barris

Les vies del tren que separen la platja del nucli urbà i la manca de connexió amb els barris continuen sent els principals problemes d’unificació de la ciutat. L’alcalde Ballesteros confia en una major cohesió territorial en un futur a través de les passarel•les per sobre del tren i les grans voreres cap a Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador.

L'alcalde durant la conferència. / Marc Càmara

Tarragona

El cinturó de ferro que separa la platja del nucli urbà continua sent un dels principals maldecaps d’una Tarragona que encara no està del tot oberta al mar. L’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, confia en les passarel·les que han de creuar les vies per solventar de moment aquest escull. De fet, els tècnics del Port i de l’ajuntament acabaran en breu el projecte d’un d’aquests camins enlairats que anirà des de la Baixada del Toro fins a la platja del Miracle. Està pressupostat en un milió d’euros que pagarà íntegrament l’Autoritat Portuària.

El finançament de la pasarel.la de l’altra banda, cap a l’amfiteatre, ha de provenir del Ministeri de Foment; De fet, actualment el consistori està en negociacions amb el govern central per acabar de tancar la remodelació de l’estació i aconseguir algunes de les reivindicacions que porta anys reclamant.

La connexió amb el mar es vol arrodonir amb la recuperació del fortí de la Reina i un eco-parc a la platja del Miracle, on actualment hi ha la plataforma de ciment.

La sensació de tenir els barris lluny

El batlle n’ha parlat de tot plegat a la conferència anual sobre l’estat de la ciutat, que en aquest cas també ha servit per fer balanç de mandat. Una altra dels problemes endèmics de cohesió és la separació i segregació dels barris. En aquest sentit ha explicat les actuacions de millora fetes fins ara –com la Rambla de Ponent, els accessos o la millora de les línies d’autobús- i ha confiat en les actuacions previstes al POUM per tal d’acabar cosint-los al centre, com ara dues grans voreres cap als barris de Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador.

Els Jocs del Mediterrani, l’anella olímpica de Campclar o l’obertura d’Ikea també seran elements dinamitzadors en aquest sentit.

Polítiques socials actives

L’equip de govern també vol subratllar que, des que va accedir a posar-se al capdavant de la gestió municipal de la ciutat l’any 2007, el pressupost destinat a serveis socials ha augmentat un 213%, arribant als més d’11 milions actuals.

En minoria i amb consens

El PSC ha governat en minoria durant aquest mandat, amb una oposició de CiU i PP que conjuntament podria haver-los bloquejat al sumar majoria. Tot i que la moció de censura va ser una espasa de Damocles durant els primers mesos, finalment Ballesteros ha tirat endavant els grans temes arribant a acords puntuals amb la oposició. En aquest sentit treu pit, i llança una advertència de cara a la campanya electoral: evitar les batalles de campanar. Considera “preocupants” algunes de les crítiques aparegudes darrerament cap als Jocs del Mediterrani: “sempre han tingut el màxim consens de tots els colors polítics. La ciutat no és un cotxe de fireta que podem fer anar per on vulguem”, fent clara referència a les paraules d’Albert Abelló, candidat de CDC, que no veu clar el futur del 2017.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00