Sociedad

Festival Internacional de Circ

Figueres, la ciutat que va veure néixer a Salvador Dalí, sembla l'ONU aquests dies

Figueres

La quarta edició del Festival Internacional de Circ ha reunit professionals del Brasil, Corea del Nord, Cuba, Mongòlia o l'Argentina. En total, 82 artistes de més de 15 països.

Aconseguir-ho no és una tasca fàcil. Genís Matabosch, director del festival i enamorat del circ des de molt petit, busca els artistes on faci falta, en qualsevol racó del planeta. Alguns expliquen que participen en el festival després de contactar amb ells a través del seu Facebook personal.

Al festival només es poden veure números que no s'han fet mai a Europa. "Un caramel per als programadors" diu Genís, que tenen oportunitat de veure espectacles inèdits. Una de les principals novetats d'aquesta edició que acaba el dilluns és l'espectacular carpa amb capacitat per a més de 2000 persones.

Raül Zamora (Corró Clown) és un pallasso de Mèxic que fa pràcticament de tot. Considera que el festival és "el trampolí perfecte" per aconseguir un contracte en un circ europeu. Els germans Solis de Nicaragua, dues estàtues humanes que treballen com un sol home, intenten adaptar-se al fred i la tramuntana típica de l'Alt Empordà, perquè el seu espectacle no es vegi afectat pel canvi d'ubicació.

El Festival és un revulsiu econòmic per a la ciutat, que espera rebre 30.000 persones aquests dies.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00