Sociedad
ELECCIONS MUNICIPALS

El Mètode Alejandro

El Partit Popular a la demarcació de Tarragona ha optat per impulsar una campanya electoral basada en l’originalitat i els eslògans surrealistes, estrambòtics i divertits, una estratègia que ja va fer servir Alejandro Fernández el 2011 a Tarragona i que li va donar molt bons resultats.

Les diferents campanyes del PP a casa nostra que es poden veure actualment en diferents punts del territori i a les xarxes socials. / Cadena SER

Tarragona

El PP és conscient del desgast que arrossega després de gairebé 4 anys de govern a l’estat espanyol, gestionant una crisi inacabable i lluitant contra desenes de presumptes casos de corrupció que l’han anat desgastant. A tot plegat cal sumar-hi el descrèdit dels ciutadans vers els partits tradicionals, la irrupció al panorama polític de noves formacions i, en l’àmbit del Camp de Tarragona, candidats a les eleccions municipals del proper maig que no són gens coneguts entre la ciutadania.

D’aquí que el PP hagi volgut enfocar la campanya de cara el 24 de maig seguint els paràmetres de l’estratègia que més èxit li va donar el 2011, la que va liderar Alejandro Fernández a Tarragona, i que li va donar els millors resultats de la història a la ciutat.

Tarragona i Alejandro Fernández

La campanya d'Alejandro Fernández a Tarragona. / Partit Popular

Després d’aprofitar l’èxit d’una coneguda cançó de Lady Gaga i fer-se-la seva, Alejandro Fernández opta enguany per la tipografia d’una coneguda beguda. Les seves campanyes sempre han sorprès per la seva originalitat, com la reivindicació de la marca de Tarragona relacionant-la amb la gamba vermella que es pesca a les costes de casa nostra, o una altra campanya en la que diferents personatges de la ciutat (inclòs l’alcalde Nadal) es posaven les ulleres que Fernández fa temps que porta i que són, juntament amb la seva barba informal, un dels trets diferencials de la imatge del candidat.

La campanya de la gamba de Tarragona. / Partit Popular

Reus i Sebastià Domènech

A la capital del Baix Camp, i després d’una guerra interna que s’ha saldat amb l’aniquilació política d’Alícia Alegret, la candidata que va ser capaç de treure els millors resultats de la història del PP, Sebastià Domènech s’enfronta a les primeres eleccions municipals com a candidat.

Té un handicap important: la falta de reconeixement pel comú de la ciutadania i una manca d’empatia important, que contrasta precisament amb la de Fernández a Tarragona. D’aquí que a Reus, el PP hagi optat per donar a conèixer la figura de Domènech amb un eslògan cridaner que evoca la història de la ciutat. Aprofitant-se del cèlebre ‘Reus, París, Londres’ de la ruta de l’aiguardent, aposten pel ‘Sebastià, París, Londres’.

Campanya de Sebastià Domènech a Reus. / Partit Popular

Més criticable és el subtítol d’aquesta campanya: ‘Recuperem l’orgull de Reus’, on el PP sembla haver oblidat que durant 3 anys i mig ha estat membre del govern de la ciutat, i que precisament Sebastià Domènech, número 2 del partit fins el passat novembre, ha estat tinent d’alcalde d'un govern del que sembla no sentir-se'n orgullós.

Salou i Mario Garcia

Curiós és també l’exemple de Salou. Mario Garcia ha format part del govern durant 3 anys, i en un pacte de govern signat amb CiU i Pere Granados, es va decidir repartir que Garcia seria l’alcalde el darrer any. Ara bé, discrepàncies molt dures amb Granados van acabar provocant la ruptura del pacte. Fins i tot es va parlar obertament de ‘traïció als socis de govern’...

Divertida campanya de Mario Garcia, amb l'alcalde de Badalona. / Partit Popular

El PP de Salou ha optat, en aquest cas, per aferrar-se a una altra de les grans figures del PP a Catalunya: l’alcalde de Badalona Xavier Garcia Albiol. La imatge ho diu tot.

Es dóna el cas, casualitament o no, que tan Sebastià Domènech a Reus com Mario Garcia a Salou, tenen el ple recolzament d’Alejandro Fernández, el líder dels populars a Tarragona, i que en ambdues ciutats han estat governant fins la recta final del mandat. Veurem si la campanya els dóna resultat i són capaços de capgirar els resultats que, de moment, els donen les enquestes, i que no són precisament per aplaudir.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00