La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Esclaus del segle XXI

Collidors que treballen de sol a sol, en condicions pèssimes, pagant per les ferramentes que utilitzen, pel transport i sense rebre més de 20 euros diaris

La Llavor 27-02-2015

La Llavor 27-02-2015

29:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0096820150228090500/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Treballar de sol a sol, en condicions pèssimes, pagant pel lloguer de ferramentes, pel transport i rebent només 20 euros diaris. Estes són les condicions laborals que ha detectat la federació agroalimentària de Comissions Obreres del País Valencià que estan patint molts treballadores del camp en la campanya citrícola.

Segons un informe intern del sindicat al qual ha tingut accés La Llavor, més d’un 30 per cent dels contractes s’han realitzat a través d’Empreses de Treball Temporal en el període que va d’octubre a desembre, el de major treball en la campanya de cítrics. El responsable de la federació agroalimentària de CCOO-PV, Josep Miquel Tomàs, destaca que no totes les ETTs incompleixen el conveni, però sí són moltes les que sotmeten als collidors a condicions d’autèntica esclavitud.

Tomàs lamenta que estos contractes van en augment, ja que s’observa una tendència creixent des de 2012 fins a l’actualitat. Denuncia que este tipus de contractacions afecten principalment a immigrants que no només cobren “una misèria” sinó que a més a més es veuen obligats a pagar pel transport fins el camp o pel lloguer de les ferramentes que necessiten.

Des de CCOO-PV fan una crida per a que es prenguen mesures i s’acabe amb estes pràctiques en el camp valencià i responsabilitza no només a estes empreses de treball temporal, sinó també a les grans empreses o cooperatives que subcontracten els collidors a través d’elles.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00