Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Baixa l'ús de la pastilla del dia després

El nombre de noies que van al Centre Jove de Salut de Girona per demanar la pastilla de l'endemà, després de tenir una relació sexual sense preservatiu, es redueix a la meitat en cinc anys

Preservatius d'una campanya d'etiquetatge en català / Lluís Vilaró ACN

Girona

Les noies de Girona ja no utilitzen la pastilla del dia després com a mètode anticonceptiu habitual. En cinc anys, la demanda que en fan al Centre Jove de Salut ha baixat a la meitat.

El 2009, l'any de més demanda segons les dades del centre, un centenar de noies de Girona hi van anar a demanar la pastilla de l'endemà. Eren el 10%  de les que hi anaven per temes de salut sexual. Ara, tan sols representen el 5%.

L’any passat, el centre va rebre visites regulars d’adolescents, sobretot de noies que tenien primeres relacions sexuals, per demanara la pídola, però ja no hi tornen. La directora del Centre Jove de Salut, Carme Fornells, diu que hi ha un canvi d'hàbits perquè hi ha més conscienciació:

Carme Fornells, directora Centre de Salut Jove

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000100029/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

També és cert que cada vegada hi ha menys demanda perquè la pastilla del dia després es pot comprar a la farmàcia sense recepta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00