Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Les bicis podran aparcar gratis en un pàrquing privat

L'Ajuntament de Girona negocia amb un pàrquing del centre de la ciutat que els ciclistes hi puguin deixar el seus vehicles gratuïtament. La mesura permetria reduir els robatoris de bicicletes al carrer

Ciclista urbà / Maria Belmez ACN

Girona

El ciclistes podran aparcar les bicis en un pàrquing privat del centre de Girona gratuïtament. L’Ajuntament reconeix que es roben molts bicicletes i aquesta solució donaria seguretat als usuaris.

Els robatoris de bicis particulars al carrer són un fre per l'extensió del seu ús. Conscients d’aquest problema, la regidoria de Mobilitat de la l’Ajuntament de Girona està negociant amb un pàrquing cèntric de la ciutat perquè cedeixin un espai on poder aparcar bicicletes gratuïtament.

La plataforma Mou-te en bici fa anys que reclama solucions d’aquest tipus perquè al centre falten zones d'aparcament segures. La presidenta del col·lectiu, Núria Villena, diu que si s’arriba a un acord serà molt positiu:

Núria Villena, presidenta de Mou-te en bici

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000099829/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Villena ha recordat que en cada plaça de pàrquing de cotxe poden aparcar-hi unes 6 bicicletes de mitjana. Mou-te en bici tampoc veuria malament si finalment s’hagués de pagar un preu simbòlic per aparcar dins un pàrquing.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00