Sociedad

Nou sistema de tria dels mestres interins

Els directors dels centres podran definir el tipus de professor que volen

Barcelona

El Departament d’Ensenyament posarà en marxa, en les properes dues setmanes, un nou mecanisme per triar els mestres que cobriran les baixes a les escoles públiques. La novetat és que el director del centre podrà definir quin tipus de professor vol i entrevistar als tres candidats amb més puntuació.

Fins ara els substituts eren nomenats únicament atenent a la puntuació que tenien acumulada, una puntuació que es guanya sobretot amb l’experiència. Amb el nou sistema, el director que necessiti cobrir una baixa podrà demanar que el candidat tingui una nota mínima al seu expedient de carrera o que acrediti un determinat nivell d’anglès. El director rebrà les dades dels tres candidats amb millor puntuació i podrà decidir, després d’una entrevista personal, a qui prefereix. El sindicat majoritari a l'ensenyament públic, USTEC-STES considera la mesura un pas més en la privatització de la gestió de l'escola pública. La portaveu del sindicat, Anna Elvira Sánchez diu que el govern mai hauria d'obrir la porta a una possible arbitrarietat. "A l'empresa privada ningú discrimina les dones" -diu amb ironia, Sánchez- "però si ets una dona embarassada, ningú et contracta". "Si deixes una porta oberta a la discriminació, la discriminació es produirà" insisteix, i les normes que dicta Ensenyament haurien d'anar en la direcció contrària, la d'evitar "possibles prevaricacions".

Insisteix que no malfien dels directors, sinó d'un sistema que fa possible la prevaricació. Aquest sistema, que està previst a la LEC, ja es va aplicar a l’inici d’aquest curs. Cada director podia perfilar una part de les places fixes al seu centre, per garantir que els nous professors s’adaptessin al projecte o la dinàmica particular de cada escola

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00