Sociedad
ALCOVER

Antón Ferré dóna pas a una nova generació de cara les municipals

L’alcalde durant els darrers 16 anys plega. Li agafa el relleu Robert Figueras al capdavant de la llista d’Alcoverencs pel Canvi de cara el proper 24 de maig.

Antón Ferré (a la dreta) i el nou cap de llista d'ApC, Robert Figueras. / Marc Càmara

Alcover

Antón Ferré deix la política. L’alcalde d’Alcover ha anunciat aquest dijous que no repetirà com a cap de llista a les eleccions municipals del proper maig. De fet, assegura que no es planteja continuar amb la seva carrera política, en la que, a banda de batlle del seu poble, també ha estat diputat al Congrés dels Diputats pel PSC.

Ferré ha volgut deixar el seu llegat en mans d’un jove enginyer agrícola d’Alcover, de només 29 anys, molt connectat amb la societat civil i en diverses associacions i entitats del municipi. Ell és Robert Figueras, que assegura entomar el repte amb ‘determinació, respecte i sense cap por’. Figueras encapçalarà la llista d’Alcoverencs pel Canvi pendents encara de saber si continua la coalició amb Pogrés Municipal, la marca blanca del PSC, amb qui Antón Ferré ha governat els darrers anys.

L’adéu d’un alcalde

Antón Ferré assegura sentir-se molt satisfet de la feina feta al poble en els 16 anys que ha encapçalat el consistori. ‘Hem omplert el municipi de serveis i equipaments: el convent de les arts, la casa de la cultura... hem arreglat el nucli antic... Alcover ha canviat en aquests 4 mandats’. Ara bé, Ferré assegura que el que més l’ha omplert ha estat ‘poder ajudar a la gent del meu poble des de la proximitat’. Parlant del seu successor, l’encara alcalde assegura que ‘deixo la candidatura en mans d’una persona jove, amb una nova manera de fer política, i amb un projecte polític que compta amb plena unitat’.

Eleccions renyides

Actualment, Alcoverencs pel Canvi tenen 8 regidors a l’Ajuntament d’Alcover. Convergència va començar tenint tres regidors, però discrepàncies entre ells han acabat fragmentant el grup municipal. Solidaritat per la Independència, amb 2 regidors, tanca el consistori, format per 13 cadires.

De cara el 2015 s’esperen canvis substancials. La crisi que pateix CiU al municipi, cercant un cap de llista potent, pot reduir la seva presència al consistori, de la mateixa manera que ho pot fer el fet que PSC i ApC decideixin concórrer per separat als comicis. Solidaritat està a l’alça, igual que la CUP, que sense presència al consistori està treballant al municipi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00