Sociedad
FISCALITAT

L'Assemblea Nacional ratifica el CDI

Novament amb els vots contraris de l'UMP i després de passar tres tràmits previs

L'Assemblea Nacional ratifica definitivament el CDI amb Andorra

L'Assemblea Nacional ratifica definitivament el CDI amb Andorra

Andorra la Vella

L'Assemblea Nacional francesa ha ratificat avui de manera definitiva el conveni de no doble imposició amb Andorra.

Després que en dues ocasions el Senat hagués tombat el text amb els vots contraris d'UMP, avui la cambra baixa ha donat el sí definitiu i, per tant, el conveni per evitar la doble imposició entre Andorra i França podrà entrar en vigor.

En la sessió d'avui els parlamentaris de la dreta hi han tornat a votar en contra. S'oposen a la clàusula que preveu que els francesos tributin a França encara que no hi resideixin, en el cas que, en un futur, s'aprovi un impost d'aquestes característiques. Claudina Schmid explica que "l'article 25 els impedeix votar-hi a favor" i considera que "s'hauria d'haver renegociat l'article".

El text ha passat tres tràmits previs per a la seva ratificació definitiva després d'haver estat tombat dos cops pel senat francès.

Els governs andorrà i francès van signar el CDI a mitjans de l'any 2012 i, posteriorment, el text ha superat els tràmits parlamentaris de tots dos països.

Aquest conveni permetrà a les empreses i particulars d'un país no ser doblement gravats quan realitzin les seves activitats a l'altre país.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00