Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Més joves amb FP troben feina

Per primera vegada en set anys ha pujat el nombre d'alumnes de formació professional gironins que ja treballen després d'acabar els estudis

Aula de formació professional / Arxiu ACN

Girona

El nombre d'estudiants de formació professional que troben feina després d'acabar els estudis ha augmentat per primer cop des que va començar la crisi. 4 de cada 10 graduats l'any passat en FP van començar a treballar, la majoria d'ells amb contractes temporals i sous que superen els 900 euros de mitjana.

L'informe anual que elabora la Cambra de Comerç de Girona i el Departament d'Esenyament revela que el 41% dels estudiants que van acabar un grau mitjà o superior el 2013 estan treballant o combinen la feina amb uns altres estudis. És poc més que l'any anterior, però significa un canvi de tendència perquè des de l'any 2007 anava a la baixa el nombre de graduats en FP que trobaven feina.

El vicepresident de la Cambra, Jaume Fàbrega, diu que és una mostra de la recuperació del mercat laboral i que l'FP dóna més opcions d'aconseguir un lloc de feina:

Jaume Fàbrega, vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000100272/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'informe, fet a partir d'enquestes a 1.600 estudiants, demostra que, dels que troben feina, més de la meitat tenen contractes temporals i sous que van dels 900 als 1.200 euros.

Per primera vegada no hi ha cap estudiant de grau superior que cobri menys de 600 euros. La taxa d'inserció laboral és especialment alta en estudis com els d'art i disseny i el tèxtil. I és especialment baixa en estudis d'administració i educació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00