Sociedad

Autopista fins a Lloret, el 2017

La millora de la connexió entre Lloret i Blanes i de Lloret amb Barcelona per carretera, una mica més a prop. Les obres per fer arribar la C32 -l'autopista del Maresme- fins a Lloret de Mar, començaran el mes de setembre i estaran acabades a finals del 2017.

Girona

Ara, la C32 -la primera autopista que es va construir a l'estat- s'acaba al terme municipal de Blanes, on entronca amb la Gi-600, la carretera que connecta l’N-II amb Blanes. El nou ramal, de gairebé 8 quilòmetres i 71 milions d'euros de pressupost, la farà arribar fins a Lloret, on connectarà amb la C-63 i també tindrà connexió amb la Gi-682, la carretera interna entre Blanes i Lloret. Aquesta connexió serà a la zona de Papalús.

Segons la Generalitat, entre la Gi-600 i la Gi-682 suporten uns 20.000 vehicles diaris, una xifra que, a l’estiu, augmenta.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, diu que aquesta obra millora la connexió d’aquesta zona amb Barcelona i també la mobilitat entre Lloret i Blanes. Només quedarà pendent la connexió amb Girona per l'N-II, un aspecte que depèn del Ministeri de Foment.

El nou traçat. / gencat

Aquest nou ramal que allargarà l’autopista fins a Lloret serà de tres carrils; 2+1 amb una mitjana al mig. Suportarà un trànsit diari de 9.600 vehicles i permetrà reduir a la meitat, o més, el temps que es triga per anar des d'on ara acaba l’autopista fins a Lloret. Es calcula que serà de 5’ quan ara aquest trajecte oscil·la entre els 11’ i els 25’.

Tot i que l'obra l'executa Abertis, serà lliure de pagament. Els treballs es licitaran aquest mes de març i s’adjudicaran abans de l’estiu perquè puguin començar el mes de setembre.

Les obres duraran dos anys i contemplen fer dos túnels (el dels Tres Turons, de 150 metres, i el de l’Àngel, de 335) i 5 viaductes, entre els quals, els que serviran per superar la riera Passapera i el torrent de les Ànimes.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00