Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Heroïnes contra el matrimoni forçat

A Catalunya, l'any 2014 s'han pogut evitar 10 casos de matrimonis forçats, 7 dels quals a les comarques de Girona i la majoria, amb nenes menors d'edat. La feina dels diversos professionals que intervenen per detectar els riscos no sempre permet evitar-los. Ara, però es troben amb noies de les mateixes comunitats que s'enfronten a la pròpia família i es neguen a casar-se per força.

La Generalitat ha trobat dins la mateixa comunitat la seva aliada perfecta per evitar els matrimonis forçats / cadenaser.com

Girona

No és que a Girona es donin més casos de matrimonis forçats sino que els professionals que intervenen en la detecció estan més ben formats: mestres, serveis socials, metges o policies que detecten el risc i posen en marxa els mecanismes per evitar que aquella nena acabi tornant al país d'origen on l'obliguen a casar-se, en molts casos contra la seva voluntat.

A més, des de fa uns anys, aquests professionals han trobat l'aliada perfecta: noies de la mateixa comunitat -sobretot africanes- que s'han negat a casar-se, s'han oposat a la família i s'han acabat convertint en heroïnes. La coordinadora de la Unitat de suport a les víctimes del departament d'Interior, Alba Alfageme, ha explicat que "són noies que s'han convertit en referents per altres joves de la seva comunitat que veuen que dir que no i seguir endavant és possible".

Alba Alfageme- heroines

00:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000100396/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En la majoria dels casos aquestes noies que gairebé sempre són menors d'edat, han de viure un temps apartades de la família "que les rebutja" però al final, les acaben acceptant de nou.

La major part dels matrimonis forçats que s'eviten són de famílies d'origen africà. la generalitat, en canvi, té difícil poder accedir a altres comunitats molt establertes a Catalunya, com pakistanesos o hindús, on aquesta tradició està molt arrelada. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00