Sociedad
TERRITORI BALCO

Ballesteros, Pellicer i Poblet, exhibeixen unitat territorial

Els alcaldes de Tarragona, Reus i Vila-seca es mostren convençuts que BCN World serà un revulsiu pel turisme al Camp de Tarragona i confien que els Jocs del Mediterrani es converteixin en una eina de difusió continental de les capacitats organitzatives del territori.

Els alcaldes de Reus, Carles Pellicer (esquerra), Vila-seca, Josep Poblet (centre) i de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (dreta), amb la directora del Balcó, Carla Turró. / Eva Hidalgo

Tarragona

‘Tots per un i un per tots’. Amb l’eslògan que van fer famosos els personatges d’Alexandre Dumas, els tres alcaldes mosqueters de la política del Camp de Tarragona confien que BCN serà el revulsiu econòmic que necessita el territori. I tot plegat amanit amb els projectes ja afermats que engloba Port Aventura, Ferrari Land i la col·laboració temporal amb el Cirque du Soleil. I també amb una mirada posada als Jocs del Mediterrani de 2017. Una tertúlia que ha servit per treure pit de les oportunitats econòmiques, turístiques i logístiques del Camp de Tarragona.

Especial Territori Balcó des de Tarragona

45:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000076317/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Josep Fèlix Ballesteros, Carles Pellicer i Josep Poblet han compartit aquest dilluns estudi a SER Tarragona en una edició especial del programa ‘El Balcó’, de SER Catalunya, conduït i dirigit per Carla Turró. Aquest és un dels programes de la gira ‘Territori Balcó’, que es va estrenar la setmana passada a Lleida i que en els propers dies recorrerà diferents punts de la geografia catalana.

Policies imputats a Vila-seca

Durant el programa, els tres alcaldes han parlat de les assignatures pendents al territori, com el tercer fil, la ubicació de l’estació de l’alta velocitat o la cura del patrimoni cultural i la seva difusió.

Però també hi ha hagut temps per parlar de l’actualitat. Divendres coneixíem que un jutge ha imputat al cap de la policia local de Vila-seca i a dos agents, acusats tots ells d’un presumpte cas de tortures, detenció il·legal, falsificació documental i encobriment. A l’espera de la declaració del cap de la policia local, prevista pel proper 16 de març, l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha anunciat ‘la obertura d’un expedient administratiu’ pels agents. Un expedient que quedarà suspès de facto tal i com marca el Reglament Disciplinari de la Funció Pública, que especifica que si un cas es troba en l’àmbit penal cal esperar la resolució del jutge. En els propers dies, un cop la regidoria de Governació hagi estudiat detingudament el sumari del cas, es donarà llum verda a l’expedient, que només tindrà efecte en cas que la causa penal acabi en sentència. Si s’arxiva, també s’arxivarà l’expedient.

Ballesteros segur d’IKEA

Arran de les informacions publicades sobre la nova política d’expansió de la coneguda marca de mobles sueca IKEA, l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros assegura que ‘el centre que s’ha de construir a la ciutat no perilla, sinó que continua tot tal i com estava previst’. De fet, la marca comercial assegura que els centres de Tarragona i Alcorcón continuen amb el seu calendari previst. En el cas tarragoní, la inauguració del centre comercial està prevista per finals del 2016.

Els Jocs del Mediterrani, una oportunitat

L’alcalde de Tarragona també ha assegurat que els Jocs del Mediterrani del 2017 són una gran oportunitat no només per la ciutat sinó per tot el territori. Tot i que alguns dels equipaments que es posaran en marxa per acollir l’esdeveniment seran provisionals, l’alcalde ha volgut destacar ‘la importància dels que sí que es quedaran, com el Pavelló Sant Jordi o l’estadi de Campclar’. A més, ha volgut posar sobre la taula el compromís de la ciutadania: ‘sumem més voluntaris que els Jocs Olímpics de Londres, i això són xifres rècord’.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00