La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

El mercat negre del caqui

Des de l’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola alerten de la venda clandestina de plantons de caqui que a banda de suposar competència deslleial amenaça la sanitat vegetal

7.30 La LLavor 21 Marzo 2015

7.30 La LLavor 21 Marzo 2015

29:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0098220150321101641/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Els vivers alerten de l’aparició d’un mercat negre de plantons de caqui que està perjudicant greument el sector i, el que és més preocupant, pot suposar un focus de transmissió de noves plagues o malalties agràries.

CADENA SER

Des de l’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana, Miguel Ángel Ricart adverteix que de no actuar de manera determinant per detenir la situació, molts vivers fins i tot es veuran abocats al tancament.

Des d’esta associació denuncien l’aparició d’un mercat negre basat en la reproducció clandestina d’este tipus de plantes i la seua posterior i il·legal distribució. Açò no només té efectes catastròfics per als seus resultats econòmics i suposa una competència deslleial, subratlla Ricart, sinó que suposa un perill de sanitat vegetal.

En un estudi de l’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola xifren fins a 8 milions d’euros les pèrdues que açò els pot suposar ja que el caqui s’ha convertit en els últims anys en un cultiu molt atractiu pels seus marges de rendibilitat. Miguel Ángel Ricart demana a la conselleria d’Agricutura que intervinga encara que destaca que hi ha altres administracions, com Hisenda o l’Agència Tributària, que també deurien intervenir perquè s’està movent una gran quantitat de diners al voltant d’este mercat negre.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00